Spara och Slösa och Speedway

 

Spara o Slosa2009 tvingades Eskilstunalaget Smederna i konkurs.

Nu, 2016, är de där igen. Okej, inte i konkurs. Men de har varit/är skrämmande nära.

Och det får ju en att undra. Lär sig inte klubbar av sina tidigare misstag?

 

Smederna är långt ifrån ensamma om att gå i samma fälla och speedwaysporten i stort blöder. Varje säsong kommer det rapporter om att det är på väg att gå åt helvete för åtminstone en eller två klubbar i landet. Men ett litet grundtips att ha med sig på resan borde ju vara samma som man fick av matteläraren i första årskurs. Ett minus två är lika med förlust. Och har man ingen inkomst kan man inte heller finansiera sina utgifter. Lex Spara och Slösa!

För tillfället har Smederna löst ett nytt sponsoravtal och jag hoppas verkligen att man får rätsida på saker och ting. För Sverige behöver knappast färre speedwayklubbar.

 

För tillfället talar precis allting för att Smederna kör i elitserien den här säsongen och i allsvenskan 2017. Är det inte ekonomin som sätter käppar i hjulet tror jag att det är tabellplaceringen. Och på något sätt vore det förbannat mycket trevligare om de trillar ur elitserien på grund av det sportsliga än det ekonomiska. Ännu bättre vore om de fick rätsida på allting och konkurshoten försvann – för all framtid.

För som sagt, Speedwaysverige behöver knappast färre klubbar. Därför önskar jag Smedernas styrelse all lycka till i kampen om att rädda klubben. För den är långt viktigare än serietillhörigheten.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>