Speedway i Qatar?

I slutet av april åker Elit Vetlanda till Tyskland och Berlin för att försvara titeln i World Speedway League och klubbens egna supporterbuss till tävlingen är redan fullbokad. Om Elit Vetlanda kör hem ännu ett SM-guld den här säsongen och får köra WSL även 2017 lär laget och supportrar behöva åka längre än så.

Speedway är en actionfylld sport som egentligen förtjänar en större världslig spridning än den har i dag. Därför tittar FIM på möjligheter att sprida den till nya världsdelar.

Och jag är tämligen säker på att det kommer ske redan vid den här tiden nästa år. Datumet för nästa års World Speedway League är redan satt, och eftersom det är bestämt antar jag att det redan är mer eller mindre klart var man kommer köra, även om det fortfarande verkar vara lite av en hemlighet.

Jag är tämligen säker på att det handlar om mellanöstern, och varför inte? Det finns ändå en form av tradition av motorsport i den delen av världen då Formel 1 har deltävlingar i både Bahrain och Förenade arabemiraten och MotoGP kör en deltävling i Qatar.

Min gissning är att det är just Qarar man tittar främst på från FIM:s håll. Och kanske är det så att WSL:s ambassadör, Jaroslaw Hampel, redan nu avslöjar planerna för framtiden i den här videon.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>