Fienden är Vetlandas vassaste vapen

image (1)

Någon gång under kvällen börjar resan mot att försvara SM-guldet för Elit Vetlanda, även om det fortfarande är en bra stund kvar innan vi får se elitseriespeedway på Vetlanda motorstadion och Sveriges övriga ovaler.

Elit Vetlanda genomför, med start imorgon, ett träningsläger i Gorzow där nästan samtliga förare (Mikkel B Jensen, Kenny Wennerstam och skadade Jaroslaw Hampel saknas) finns med.

Träningarna i Polen är viktiga för att få igång alla förare på allvar.
Träningsmatchen mot Stal Gorzow på lördag är också viktig för att komma i matchform.
Men det allra viktigaste är att redan nu börja skapa den där ”Vi-känslan” som Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand gärna pratar om.

Som ledande speedwayklubb i landet, och kanske i världen, har Elit Vetlanda fått många fiender – ett fenomen som drabbar alla framgångsrika lag i samtliga idrotter. Och så länge den där fientliga inställningen är på en rimlig nivå så är det något som bara kommer hjälpa Vetlanda i deras jakt på fortsatt dominans.
För det finns inget bättre när man ska skapa en ”Vi mot världen-känsla” än att ha en gemensam fiende.
Och tävlar man i ett lag mot en gemensam fiende blir drivkraften att uppnå de uppsatta målen bara starkare.

Att många av Sveriges övriga speedwayklubbar inte förstått detta än är för mig en gåta. Okej, alla klubbar är inte så fientliga mot Elit Vetlanda och hellre bryter de regerande mästarnas dominans än ser framgång för den egna klubben. Men en del av klubbarna som Vetlanda tävlar mot ligger faktiskt ruskigt nära en sådan barnslig mentalitet.

Men det är också de klubbarna som är Elit Vetlandas vassaste vapen för fortsatt utveckling – och därmed fortsatt dominans. Därför hoppas jag att den där sandlådementaliteten försvinner så snart som möjligt. För jag vill se en jämn elitserie där så många lag som möjligt har en rimlig chans att köra till sig guldet. Så känns det tyvärr inte just nu.
Till sist ska jag försöka skaffa mig lite uppdateringar från Gorzow under de här dagarna samt, i den mån, följa träningsmatchen mot Stal Gorzow på lördag. Håll utkik här så ska jag se om jag kan hitta några smaskiga rapporter.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>