Rehab med passion och hjärta

image

Elit Vetlandas stjärna och lagkapten Jaroslaw Hampel åkte på en otäck skada i samband med lag-VM i början av sommaren förra året. Sedan dess har Hampel jobbat för fullt för att ta sig tillbaka på speedwaycykeln. Skadan skedde för omkring åtta månader sedan och ännu är han inte tillbaka på cykeln – även om alla rapporter tyder på att det börjar närma sig.

I en 20-minutersdokumentär visar nu Hampel, tillsammans med hans huvudsponsor Red Bull, hur arbetet för att komma tillbaka har sett ut. Dokumentären finns, tyvärr, bara på polska än så länge. Det gör att åtminstone inte jag förstår ett enda ord. Ändå har jag tittat igenom den och kan varmt rekommendera den för alla andra som inte skulle förstå ett ord. För det är många känslor genom hela videon – och känslor är ett internationellt språk.

Dokumentärer visar vilket helvete en speedwaykarriär kan vara, med tanke på de skador som nästan alla förare råkar ut för förr eller senare. Dokumentären förmedlar också den passion som förare känner för sporten och den starka vilja de har för att ta sig tillbaka på banan.

 

I några korta uttalanden har Jaroslaw Hampel nu, efter samråd med läkare, sagt att en comeback kommer ske i maj. Det innebär att han kommer missa de inledande omgångarna i Polen samt förmodligen missa GP-premiären som körs i Slovenien i slutet av april.

Att kunna köra Elit Vetlandas seriepremiär i elitserien lär bli en kamp mot klockan.

Samtidigt har man bestämt sig för att på inga sätt pusha eller påskynda comebacken – åtminstone inte från Vetlandas håll. Tyvärr funkar det ju inte alltid likadant i andra ligor (exempelvis Polen). Hur som helst är det bara önska Hampel all lycka till det återstående arbetet inför comebacken. För Jaroslaw Hampel är en av de där förarna som verkligen behövs i speedwayvärlden.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>