Ingen självklar succé

VETLANDA 2015-09-16  Fr v: Piotr Protasiewicz (vit), Indianerna, Artem Laguta (gul), Indianerna; Emil Sayfutdinov (röd), Elit Vetlanda, och Rune Holta (blå), Elit Vetlanda, i heat tre under den avgörande SM-finalen i speedway mellan Elit Vetlanda och Indianerna på Vetlanda Motorstadion.  Foto: Mikael Fritzon / TT / Kod 62360

Elit Vetlanda har gjort klart med Artem Laguta som ersättare för skadade stjärnförarna Emil Sayfutdinov och Jaroslaw Hampel.

 

Jag tycker värvningen är både smart och logisk från Vetlandahåll. Artem Laguta är en duktig förare och hans insatser i SM-finalen i höstas, i just Vetlanda, var mäktig. Då körde han in 12 poäng på 5 heat och besegrade Emil Sayfutdinov vid två tillfällen och Tai Woffinden i ett annat heat.

Det gör förstås inte vem som helst. Och jag tvivlar inte på att Artem Laguta kommer till Vetlanda och gör ett bra jobb.

Men!

Elit Vetlanda har själva gått ut och sagt att man har tagit stor hänsyn till att man under maj månad kommer köra tre tävlingar på hemmaplan och att det därför var extra noga att man får in en förare som kör riktigt bra i just Vetlanda.

Frågan jag då måste ställa är om man baserar värvningen av Laguta på en enda match?

Som sagt, hans insats i SM-finalen i höstas var mäktig.

Men när körde Artem Laguta senast i Vetlanda förutom just den matchen?

Jag tror jag har svaret. 2012 var han i Vetlanda och körde för Valsarna. Det slutade med 6 poäng på 5 heat. Året dessförinnan var han också i Vetlanda med Valsarna och stannade då på blygsamma 2 poäng på 4 heat.

Laguta kan visserligen ha varit i Vetlanda i något annat sammanhang under de här åren, men jag tvivlar på det.

Så summa summarum: Elit Vetlanda har värvat en bra och spännande förare som presterade på topp senast han var i Vetlanda. Men någon självklar succé är det förstås inte.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>