Ett säkert vårtecken

DSC_0079

Under förmiddagen har jag varit på fotbollscup i Vetlanda. Även om solen tittade fram med jämna mellanrum var det verkligen svinkallt och för några korta sekunder var det till och med små hagelkorn som trillade ner från himmelen.

Under en liten paus i fotbollen hann jag med att titta upp på motorstadion i Vetlanda där mängder av svenska förare samlats för träning.

Folk brukar ju vara glada i vårtecken. På Facebook publiceras det bilder på nyutslagna blommor, flyttfåglar som hittar tillbaka och inte minst dessa förbannade ormar.

Men här ska jag dela med mig av ett litet vårtecken. Det körs speedway igen!

DSC_0087

Under träningen i Vetlanda handlade det främst om unga svenska förare från Elit Vetlanda, Dackarna och Västervik. Men även danske Jesper Sögaard fanns på plats. Han är ny i Elit Vetlanda den här säsongen och körde sina första heat i Vetlanda på över fyra års tid.

– Det känns bra, även om banan kanske är lite annorlunda idag mot vad den kommer vara senare. För mig handlar det mycket om att få till inställningarna på cykeln nu. Annars tror jag banan passar mig väldigt bra eftersom den är väldigt stor, säger Sögaard under ett kort samtal.

Jesper Sögaard menar också att han kommer komma till Vetlanda nästa helg för att köra lagcupen.

DSC_0108

Även ett annat nyförvärv i Vetlanda den här säsongen, Oliver Berntzon, fanns på plats för att testa grejerna. Att han trivs bra på banan i Vetlanda vet vi redan.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>