Från vaktmästare till GP-förare

stojs2179.094509

Säsongens första GP-tävling går i Krsko i Slovenien i slutet av april. Och det är nu klart att den kommer innehålla någon form av Askunge-saga. För wildcard till tävlingen får nämligen 38-årige Denis Stojs.

Det anmärkningsvärda i den här historien är att Stojs arbetar som vaktmästare på Stadion Matije Gubca, där tävlingen körs.

Denis Stojs tillhör så klart inte någon av världens bästa förare. Men han har faktiskt funnits med i GP-sammanhang tidigare som wildcard och banreserv.

Själva storyn är ju ganska gullig  – det ska jag erkänna. Men nja… det här är ju faktiskt ett VM för världens bästa förare och inte ett ställe för att hålla på med gulligheter. Sedan är det förstås ett problem att Slovenien, förutom då Matej Zagar som är permanent förare i GP-serien, har lite problem att få fram konkurrensmässiga förare för wildcard och banreservplatserna till sin tävling.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>