Hela sammanställningen från upptaktsträffen

Det blev lite strul med redigeringen i tidningen av sammanställningen från upptaktsträffen inför speedwayens elitserie. Några svar från lagledare och förare föll bort och därför bjuder jag på hela sammanställningen här:

 

Dackarna
Mikael Karlsson
Vilka lag kör final: ”Jag tror framför allt att vi är med där. Någonstans har man förstås önskan att möta Vetlanda i drömfinal och att stå som segrare där”.
Vilket lag åker ur: ”Det är nog Masarna och Smederna som slåss om det. Smederna känns lite på svaj med sina gubbar nu”.
Hur går det för Dackarna: ”Vi har satsat på bredden men har många förare som har alldeles för lågt snitt. Vi tror på det här lagbygget och på finalplats”.
Ditt lags nyckelförare: ”Michael Jepsen Jensen. Höjer han sitt snitt kommer det lyfta hela laget. Han har gjort en nysatsning i teamet och kan komma tillbaka starkt i år”.
Ditt lags bästa nyförvärv: ”Maciej Janowski. Det finns stor potential till högre snitt på honom. Han är en riktig racer som aldrig ger sig.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Jag tycker man ska titta på en förare som Patryk Dudek som jag tror landar på ett snitt över 2,000 den här säsongen”.
Vem är seriens bästa förare: ”Jag är övertygad om att Patryk Dudek vinner snittligan den här säsongen, så jag säger han igen”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Jag tar med mig Tai Woffinden för man har aldrig tråkigt när man träffar honom”.

 

Elit Vetlanda
Fredrik Staaf
Vilka lag kör final: ”Jag hoppas verkligen vi är där även om det känns lite bräckligt just nu med skadorna. Sedan säger jag Indianerna också, de har ett riktigt bra lag”.
Vilket lag åker ur: ”Jag tror det står mellan Masarna och Smederna, men på samma gång kan båda de lagen överraska positivt”.
Hur går det för Vetlanda: ”Vi är väldigt nöjda med laget vi fått ihop och får vi igång alla nya förare på hemmaplan kommer det gå bra”.
Ditt lags nyckelförare: ”Tomas H Jonasson. Bygdens stora son i laget som hade en tung säsong 2015 men som nu börjat om. Det känns som att det är en mer harmonisk Tomas den här säsongen”.
Ditt lags bästa nyförvärv: ”Oliver Berntzon. Han kommer in med ett fantastiskt snitt och samtidigt vet alla vad han har kapacitet för”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Då säger jag Masarna eller Smederna igen”.
Vem är seriens bästa förare: ”Emil (Sayfutdinov) är ju otroligt bra och jag tror inte han hade en enda nollpoängare förra säsongen, så jag säger han”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Jag skulle ta med mig Tai (Woffinden). Han är ju aktiv och skulle se till att vi hade mat att äta, så kan jag sola under tiden”.

 

Ikaros Smederna
Jimmy Jansson
Vilka lag kör final: ”Rospiggarna och Vetlanda möts där. Rospiggarna har ett väldigt bra lag och Vetlanda är alltid starka på sin hemmabana”.
Vilket lag åker ur: ”Som det ser ut just nu blir det tufft för oss, men då går jag bara på dagsform och alla vet att det vänder snabbt”.
Hur går det för Smederna: ”Vi kan komma sist och vi kan gå till slutspel. Vi behöver få ett bra avstamp mot Masarna i premiären”.
Ditt lags nyckelförare: ”Linus Eklöf. Han har slutat rycka på axlarna åt saker och slutat förlita sig på att Magnus Zetterström ska vinna heaten hela tiden. Killen är snart 30 år så det går inte riktigt leva på ”ung och lovande” längre”.
Ditt lags bästa nyförvärv: ”Matej Zagar. Vi har klappat varandra på ryggen i Smederna och kände att vi behövde ha in någon med fart och fläkt i och det kommer vi garanterat få med Zagar i laget”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Kenny Wennerstam i Vetlanda. Jag såg han förra helgen och det gick riktigt snabbt för honom”.
Vem är seriens bästa förare: ”Jag skulle säga Greg Hancock eller Nicki Pedersen. Pedersen är ju en poängmaskin utan dess like, men Hancock är nog mer nyttig för laget”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Då skulle jag ta med Stefan Bäckström från Masarna. Han är en skön lirare som alltid är glad och positiv och nu hoppas jag bara att den här elitserien inte förstör honom”.

 

Indianerna
Antonio Lindbäck
Vilka lag kör final: ”Indianerna har jag trott på länge och jag fortsätter göra det. Jag tror det är den här säsongen vi lyckas gå hela vägen. Vilka vi möter i final har jag inte en aning om”.
Vilket lag åker ur: ”Det är svårt att säga eftersom alla lag har både för- och nackdelar i lagbygget. Det finns inget lag som är efter de andra”.
Hur går det för Indianerna: ”Vi kör hem SM-guldet”.
Ditt lags nyckelförare (utsedd av lagledare Daniel Andersson Bäckström): ”Antonio Lindbäck. Hade en kanonsäsong i fjol, men det känns ändå som han har chans att bli ännu bättre den här säsongen”.
Ditt lags bästa nyförvärv (utsedd av lagledare Daniel Andersson Bäckström): ”Adrian Cyfer. En coming man som kan passa riktigt bra på banan i Kumla. Jag tror mycket på honom”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Då väljer jag min moderklubb Masarna som är tillbaka i elitserien. Jag hoppas verkligen att de lyckas hålla sig kvar”.
Vem är seriens bästa förare: ”Min idol Greg Hancock är förstås med där uppe och en förare som Nicki Pedersen måste man nog nämna”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Jag plockar väl med ”Dalle” (Daniel Andersson Bäckström, lagledaren) då. Varför? För att jag skulle vara starkast på den där ön då”.

 

Lejonen
Mikael Holmstrand
Vilka lag kör final: ”Jag tror det kommer stå mellan Indianerna och Vetlanda. Det är två stabila lag även om byggena är lite annorlunda”.
Vilket lag åker ur: ”Jag tror Piraterna får svårt i år. De har tappat tunga namn och jag tror det hänger väldigt mycket på deras svenska förare”.
Hur går det för Lejonen: ”Målet är slutspel och jag tror vi kommer fightas om fjärdeplatsen med Dackarna”.
Ditt lags nyckelförare: ”Chris Holder. Han är tillbaka i laget och gör alltid ett riktigt bra jobb”.
Ditt lags bästa nyförvärv: ”Anders Thomsen. En ung dansk som är ruggigt snabb på banan”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Jag tror Masarna skräller. De har ett bra och jämnt lag och står inte och faller med någon enskild förare”.
Vem är seriens bästa förare: ”Greg Hancock är bästa lagförare, men jag vill även nämna Patryk Dudek i Dackarna
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Då tar jag med mig Stefan Andersson i Piraterna. Han är en trevlig kille att snacka med och dessutom tror jag vi skulle kunna lista ut något sätt att ta oss därifrån på”.

 

Masarna
Linus Sundström
Vilka lag kör final: ”Vetlanda och Rospiggarna. Men sen ska jag vara ärlig och säga att jag inte är jätteinsatt i trupperna”.
Vilket lag åker ur: ”Pass”.
Hur går det för Masarna: ”Vi har fått många bottentips, men det stärker oss bara. Vi har allt att vinna när ingen tror på oss”.
Ditt lags nyckelförare (utsedd av lagledare Stefan Bäckström): ”Linus Sundström. En viktig förare som brinner för laget och som var med och körde upp oss i fjol”.
Ditt lags bästa nyförvärv (utsedd av lagledare Stefan Bäckström): ”Krzysztof Kasprzak. Han hade ett jättetufft fjolår men har kommit igång nu och förstått att det inte går att syssla med massa annat som musikvideor och sådant. Ska man lyckas måste man vara seriös hela tiden”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Min egen säsong har börjat bra och jag hoppas att det är jag som tar störst kliv”.
Vem är seriens bästa förare: ”Emil Sayfutdinov. Han plockade flest poäng förra säsongen och kan säkert göra det igen”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Då skulle jag plocka med Anton Rosén, det är en barndomsvän som jag alltid har roligt med. Jag skulle inte välja Antonio Lindbäck i alla fall”.

 

Piraterna
Greg Hancock
Vilka lag kör final: ”Vetlanda, Rospiggarna, Indianerna och Piraterna ser riktigt starka ut, men jag kan faktiskt inte välja bara två av dem.
Vilket lag åker ur: ”Omöjligt att svara på.”
Hur går det för Piraterna: ”Vi har tappat förare som Chris Holder och Darcy Ward. Men Stefan (lagledaren) lyckas alltid med de där små ändringarna, vare sig man gillar dem eller inte från början”.
Ditt lags nyckelförare (utsedd av lagledare Stefan Andersson Skill): ”Jonas Davidsson. Får han med sig skallen på rätt sätt är han världsmästarematerial. Vi hade våra duster förra säsongen när han var petad, men i år tror jag verkligen på honom”.
Ditt lags bästa nyförvärv (utsedd av lagledare Stefan Andersson Skill): ”Peter Kildemand. Jag gillar inte danskar egentligen, men Hancock tipsade om just Peter och då svarade jag ja”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Jag tror Masarna kommer överraska många. De har byggt ett riktigt bra lag och jag är förvånad att så många tippar dem i botten”.
Vem är seriens bästa förare: ”Jag skulle vilja säga mig själv, men så egoistisk vill jag inte vara”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Då skulle jag plocka med mig Maciej Janowski. Han verkar alltid göra något bra oavsett vilken situation som råkar trilla över honom”.

 

Rospiggarna
Mikael Teurnberg
Vilka lag kör final: ”Rospiggarna och Indianerna. Jag måste tro på mitt eget lag och Indianerna har tagit sig långt år efter år”.
Vilket lag åker ur: ”Man har läst mycket skit om Smederna senaste tiden och jag vet inte hur mycket det kan påverka dem”.
Hur går det för Rospiggarna: ”Vi är det lag som gjort störst förändringar i laget och jag tycker vi fått ihop något väldigt spännande. Sedan är det upp till oss att få ihop det hela vägen, får vi det blir vi farliga”.
Ditt lags nyckelförare: ”Jacob Thorssell. Är laddad och revanschsugen efter att inte ha fått åka så mycket i Vetlanda i fjol”.
Ditt lags bästa nyförvärv: ”Jason Doyle. Han har en väldigt hög nivå och vi tror att han kommer tillföra väldigt mycket, framför allt poäng”.
Vem eller vilka blir årets positiva överraskning: ”Många har tippat Masarna längst ner, men det tror jag inte. Som nykomling är det ofta det andra året som blir tufft istället.
Vem är seriens bästa förare: ”Det beror på hur man ser det. Men viktigast för laget tycker jag Andreas Jonsson är. Men sedan är jag införstådd med att alla lag har sin egen Andreas Jonsson i depån”.
Vem skulle du ta med dig till en öde ö: ”Då skulle jag plocka med Andreas Jonsson. Vi har alltid haft en bra relation och känt varandra länge. Vi skulle nog inte behöva ha tråkigt i alla fall”.

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>