Inte bara lagledare – utan även dagisfröken

image

Okej, det här är ett något syrligt och vasst inlägg. Men läs det med glimten i ögat.

Men efter att ha spenderat större delen av tisdagen på Elit Vetlandas press and practise kan jag bara konstatera en sak: Fredrik Staaf, lagledare, och Mikael Wirebrand, sportchef, borde få dubbel lön.

Anledningen?

De jobbar dubbelt.

För det är inte ett gäng vuxna speedwayförare de tar hand om. Det är en skock hormonstinna tonåringar som har svårt att sitta still i mer än tio sekunder de har att göra med. Under presentationen inför sponsorerna dröjde det inte mer än några få sekunder innan var och varannan förare tyckte att deras smartphone var av större intresse än de företag och sponsorer som faktiskt ser till att göra speedwayen möjlig på en ort som Vetlanda.

De förare som satt uppradade längst fram i blå huset påminde snarare om en högstadieklass där snacket polarna emellan är betydligt roligare än det som läraren i klassrummet har att säga.

Och ännu värre blir det när de där förarna får lite mera fritt spelrum.

När de där lagledarna ska samla ihop laget påminner det mer om någon slags kurra gömma-lek än en samling för ett av världens bästa klubblag. Någon har gått och satt sig i sin buss, en annan är och hämtar något att dricka på andra sidan speedwayovalen och en tredje har tagit med en radiostyrd bil hemifrån för att leka med i depån.

Leken är på många sätt charmig. Men jag har full förståelse för ledarnas djupa suckar när de febrilt springer omkring och försöker räkna in flocken. Och när till slut den siste föraren hittas och plockas med, ja då har en av de andra förarna sprungit iväg på något eget litet äventyr. Hela cirkusen blir förstås lite extra tydlig när, som nu, hela truppen på cirka 15 man är samlad.

Mitt i cirkusen står jag och funderar över följande (och jag tror att både Wirebrand och Staaf håller med): Det är en jävla tur att det bara är sju förare på plats vid en elitseriematch.

Så här rullar det sedan på, även om jag också måste berömma den där flocken för att kunna slå på koncentrationen när det väl gäller och gå ut och göra ett professionellt jobb på banan.

Men!

Det finns också gott hopp om framtiden. För under pressträffen var det några av förarna som skötte sig exemplariskt. De heter Alexander Woentin, Filip Hjelmland, Kenny Wennerstam och Johan Jensen – och de är allra yngst i laget.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>