Nej Smederna, ni hade inte bästa laget

Efter den andra omgången av elitserien skrev jag den här krönikan om att de som lägger sig i matcher självklart borde bötfällas. Inte helt oväntat gillades inte krönikan från Eskilstunahåll där ett och annat mejl har skickats ifrån i dag.

En del menar att varken jag eller Svemo har en aning om vad Smedernas lagledare anser är bästa laget och därmed inte har något att göra med deras laguttagning. Och visst, jag har inte ett dugg med att göra vilka förare Smederna plockar ut till match. Men jag, precis som de flesta som ser speedway med lite vettiga ögon, ser ju klart och tydligt att Smederna knappast gjorde något jätteförsök att lämna Gislaved med poäng.

Till att börja med förlorade Smederna matchen med 25-65. Det ska det bara inte få bli i en elitseriematch.

För det andra fanns varken Matej Zagar eller Grigory Laguta med i laget. Zagar körde in tio poäng i premiären och Laguta tog hela 14 poäng på fem heat. I fallet Laguta känns det då väldigt otroligt att lagledaren inte anser att han är en av lagets bästa förare en vecka senare.

Nej, Smederna blir bara ännu löjligare när de försöker hitta bortförklaringar till något som är så uppenbart. Jag vet att Smederna behöver spara pengar – men det gör man knappast genom att skämma ut både sig själva och sporten man påstår att man älskar. Som Smedsupporter hade jag varit otroligt förbannad på mitt eget lag om de hanterade en situation på det sätt de gjorde.

Om Rospiggarna får en bot på 25 000 kronor för att ha kört en icke-svensk som svensk  borde ett minst lika stort, eller gärna större, belopp skickas från ESS eller Svemo till Smederna efter det här otroligt låga agerandet. Att Lejonen var lika barnsliga förra säsongen skiter jag i. Det rättfärdigar ingenting av Smedernas agerande.

En kommentar på “Nej Smederna, ni hade inte bästa laget

  1. Tyck vad du vill om reglementet, men att kräva att lag ska bötfällas för att man mönstrar ett reglementsenligt lag tycker jag verkar ogenomtänkt.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>