Det blev 21 av 28

De fyra första GP-kvalen är nu genomförda och 28 förare är nu klara för semifinaler i jakten på en plats i GP Challenge som körs i Vetlanda i september och där permanenta GP-platser finns i potten.

 

Tre av tävlingarna avgjordes för en tid sedan och den sista, den i tyska Adensberg, kördes ikväll. Tyvärr regnade det under hela det kvalet och efter tolv heat tvingades man bryta efter mängder av vurpor. Resultatet efter de tolv heaten räknades – och jag hoppas innerligt att man någonstans var överens bland förare och domare om att det var mest rättvist att göra precis så som det blev.

 

I semifinalerna, som körs i Kroatien och Italien inom kort, ska det in två wildcards i varje tävling. Vilka det blir lär bli officiellt inom kort men vi kan garanterat räkna med att Jurica Pavlic, som kvalat in som reserv, lär kliva upp på ordinarie plats till tävlingen i Gorican.

 

Kings Lynn: Fredrik Lindgren, Krzysztof Kasprzak, Kenneth Bjerre, Hans Andersen, Joonas Kylmäkorpi, Sam Masters, Brady Kurtz.

Slangerup: Bartosz Zmarzlik, Mikkel Bech, Timo Lahti, Andrej Karpov, Martin Vaculik, Tomas H Jonasson, Andzejs Lebedevs.

Terenzano: Piotr Pawlicki, Kim Nilsson, Michael Jepsen Jensen, Peter Ljung, Krzysztog Buczkowski, Nicolas Covatti, Kai Huckenbeck.

Adensberg: Martin Smolinski, Max Fricke, Tomasz Jedrzejak, Patryk Dudek, Daniel Gappmaier, Sergey Logachev, Jozsef Tabaka.

Reserver: Danny King, Craig Cook, Jurica Pavlic, Anders Thomsen.

 

Till sist måste jag följa upp det tips som jag la i ett blogginlägg inför de här kvalen. Av de 28 förare som jag tippade skulle ta sig vidare från sina respektive kval lyckades jag pricka in 21. Inte helt nöjd, men inte heller missnöjd med det.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>