Ljung vidare i GP-kvalet!

VETLANDA 20150908 Vetlandas Peter Ljung före tisdagens semifinalmatch (andra matchen) i SM-slutspelet i speedway mellan Elit Vetlanda och Dackarna på Vetlanda Motorstadion. Foto: Mikael Fritzon / TT / Kod 62360

Under lördagskvällen avgjordes första semifinalen till GP-kvalet. Därmed fick vi också veta ungefär halva startfältet till GP Challenge som avgörs i Vetlanda i september. Och Vetlandabon Peter Ljung finns med!

I Gorican i Kroatien körde han in 9 poäng och hamnade på sjätte plats i semifinalen. Och vilken vecka Peter Ljung har haft. Här om dagen blev han ju klar för körning i EM-serien och nu är han alltså kvalificerad för sista steget i kvalet för nästa års GP-serie.

De första att kvalificera sig för GP Challenge i Vetlanda är: Piotr Pawlicki, Krzysztof Kasprzak, Kenneth Bjerre, Sam Masters, Krzysztof Buczkowski, Peter Ljung och Hans Andersen.

Den andra semifinalen avgörs i Italien i början av juli. Där finns bland andra Tomas H Jonasson i startfältet.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>