Nyförvärv, Smederna och förväntningar

MÅLILLA  20100814 : Magnus Zetterström Sverige   Speedway Grand Prix på lördagskvällen  i Målilla Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX / kod 62360

En händelserik dag i speedwayvärlden går mot sitt slut. Och huvudnyheter är förstås att Eskilstuna Smederna har undanröjt de allvarligaste konkurshotet och kan genomföra säsongen. Man kommer göra det med ett slags budgetlag på bortaplan och starkast möjliga lag på hemmaplan.

Det är inte optimalt på något sätt. Men med tanke på att alternativet hade varit att inte bara dra sig ur serien, utan även dödförklara föreningen, så är det ett beslut som alla som följer speedway borde välkomna.

Jag hade under kvällen ett snack med Smedernas Magnus ”Zorro” Zetterström, svensk speedways motsvarighet till amerikanske stjärnan Greg Hancock. Alltid lika trevlig och alltid lika bemötande förklarade han båda föreningens hårda arbete och beslut samt hans egen syn på den fortsatta säsongen med Eskilstuna Smederna.

 

Men även på andra håll har det hänt grejer. Elit Vetlandas Jaroslaw Hampel är inte redo att köra tävlingsspeedway ännu och därför väljer klubben att agera. Bjarne Pedersen kliver in i truppen. Pedersen är en riktigt bra förare i sina bästa förare, men jag känner att man inte riktigt vet vad man får – även om hans rutin från alla speedwayovaler kan visa sig vara ovärderlig. Snittet han kommer in på är 1,105 – ett gynnsamt snitt som ger Elit Vetlanda en hel del alternativ. Värvningen får tummen upp av mig!

 

När Elit Vetlanda tar emot Smederna på hemmaplan under tisdagskvällen finns Bjarne Pedersen inte med i laget. Något annat än hemmavinst är inte att vänta, och det kommer också bli så. Men ingenting görs av sig själv i idrott och från min sida vill jag iallafall se samtliga hemmaförare leverera. Jag pratar inte då om att alla måste köra in tvåsiffrigt eller att man inte får göra ett endaste misstag. Jag förväntar mig att förare som framför allt Tomas H Jonasson och Kenny Wennerstam kommer upp till sin normala fart, kan plocka lite poäng och förhoppningsvis komma igång lite till framtida fighter. Elit Vetlanda behöver att just de två förarna kommer upp i normal standard – annars kan säsongen ta slut mycket tidigare än planerat.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>