Nu blir det liv i Speedwaysverige…

dsc_0012_34

Nu händer det grejer i Speedwaysverige… igen.

Ni minns ju att Rospiggarna körde Timo Lahti som svensk i den inledande omgången av årets elitserie, precis som de gjorde i fjol. Problemet är bara att ESS (Elitserieklubbarnas samorganisation) till den här säsongen kommit överens om att förare även måste vara svenska medborgare för att kunna köra som svensk och därmed fylla en av de tre platser som enligt en annan överenskommelse ska fyllas av svenskar i laget.

ESS skulle enligt uppgifter skicka ett bötesbelopp på 25 000 kronor till Rospiggarna för att de brutit överenskommelsen den gången.

Men nu kommer Rospiggarnas svar. DE LÄMNAR ESS!

Det här kan förstås få stora konsekvenser. För det borde betyda att Rospiggarna inte längre behöver bry sig om att ha tre svenskar i sin matchtrupp. Och hur sugna är då de övriga elitserieklubbarna på att följa ett regelverk som endast gäller sju av åtta lag i serien?

Fortsättning lär följa.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>