Allsvenskan har något som elitserien saknar

Malmölaget FNC Gnistorna har sorgligt nog dragit sig ur allsvenskan och därmed förvärras svensk speedways situation ytterligare. Smederna lyckades rädda sin elitseriesäsong tack vare sponsorer men kommer i slutet av säsongen att lämna högstaserien på sportsliga grunder, det vågar jag nästan lova.

Hur som helst. Svemo, ESS och alla makthavare i svensk speedway är inte kända för att agera varken smart eller speciellt snabbt. Därför är det väldigt skönt att se att man i allsvenskan faktiskt har kommit fram till ett bra beslut angående problemet med Gnistorna.

För det första görs seriesystemet om så att lag fyra och fem kör en slags extra kvartsfinal. Segraren där tar plats bland de tre bästa lagen från grundserien i semifinalerna. Bra så. Förhållandevis smidigt och ett bra upplägg.

Men nu till det allra bästa i hela cirkusen. Övriga allsvenska lag har gemensamt beslutat att plocka upp de svenska förare som stod skrivna i Gnistorna. Detta för att ge svenska unga förare chansen till körning fastän deras lag tvingats dra sig ur seriespeedwayen. Det här är något otroligt fint som alla tjänar på. Och framför allt, elitserielag som till varje pris ska bråka med varandra har mycket att lära av kollegorna i allsvenskan.

En kommentar på “Allsvenskan har något som elitserien saknar

  1. Vet inte om det var en avgörande händelse, men det var många som varnade för att publiken riskerade att svika Gnistorna efter det skandalösa beslutet att frånta laget dess seger mot Vargarna.

    Nu är det väl inte så konstigt att de svenska förarna i Gnistorna sugs upp av de övriga lagen, då det är brist på förare, och man har haft problem att fylla den utökade ”svenskregeln”.

    Problemet är inte att förarna inte får körtillfällen, utan det är att de inte vill köra speedway när det erbjuds. Lag i division 1 och Elit B har ständiga problem att fylla lagen, och får titt som tätt köra med ofullständiga lag.

    Tyvärr så har de svenska juniorerna blivit bortskämda med att få köra i elitserien, och vill inte nedlåta sig att köra i de lägre ligorna.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>