Här är största överraskningarna hittills

Halva elitseriens grundserie är körd och löpande snitt börjar sätta sig på de flesta håll. Det ger också oss som följer speedwayen att göra en slags matematisk utvärdering av vilka förare som överraskat.

 

Det jag har gjort för att skapa nedanstående lista är helt enkelt att ta förarens ingångssnitt (förväntningar) och jämfört det med deras löpande snitt (endast förare som kört minst fyra matcher och tolv heat är medräknade).

 

POSITIVA ÖVERRASKNINGARNA:

  1. Krzysztof Kasprzak, Masarna +1,043

Kommentar: Den polske VM-tvåan från förrförra säsongen hade ett katastrofalt dåligt 2015 vilket gjorde att hans ingångssnitt 2016 var oerhört lågt. Nykomlingen Masarna såg potentialen som fanns i den rutinerade föraren och har fått honom att leverera på gammal god nivå igen.

 

2. Ludvig Lindgren, Masarna +0,811

Kommentar: Ludvig Lindgren har hängt med länge inom svensk speedway men aldrig riktigt gjort det där riktiga avtrycket. Men i Masarna har han verkligen fått till det den här säsongen. Han har visserligen bara använts i fyra matcher hittills, men under de fyra matcherna har han varit riktigt grym.

 

3. Max Fricke, Rospiggarna +0,735

Kommentar: I en artikel efter Vetlandas guld i höstas pusslade jag ihop en trupp där jag föreslog att plocka in australiensaren Fricke. Snittet (1,250) skrämde säkert en del sportchefer, men för en tid sedan tog ”piggarnas” Micke Teurnberg ändå chansen. Under de fyra matcher som Fricke hunnit köra har han gjort stor succé och jag tror det är en blivande världsstjärna vi bevittnar.

 

4. Jacob Thorssell, Rospiggarna +0,699

Kommentar: Jacob Thorssell fick inte plats i Vetlanda i fjol och valde att söka sig norrut till Roslagen. Där har Åtvidabergsonen fått en nystart som heter duga och har senaste tiden pendlat mellan reservplats och ordinarie.

 

5. Timo Lahti, Rospiggarna +0,542

Kommentar: Den finländske svensken har ingått i Rospiggarnas lagbygge en tid nu och har kanske visat sig vara mer viktig nu än någonsin.

 

Inom kort kommer jag publicera den inte lika smickrande listan med de fem förare som sänkt sitt snitt allra mest under säsongen.

En kommentar på “Här är största överraskningarna hittills

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>