Här är största flopparna hittills

Här kan ni läsa om de fem förare som höjt sig allra mest hittills under elitseriesäsongen.

Men nu tar vi oss an den inte fullt lika smickrande listan. Dessa fem förare är de som levt upp allra minst till sitt snitt under första delen av grundserien. Här kör vi dem i bakvänd ordning, alltså från den förare som försämrat sitt snitt femte mest till den som har det största gapet mellan ingångssnitt och löpande snitt.

 

En oroväckande sak man kan konstatera kring de förare som sänkt sina snitt är att många svenskar finns på fel sida ingångssnittet. Då pratades det ändå inför säsongen om att det låga taksnittet skulle göra att förarna kör upp sina snitt något otroligt. Vi kan konstatera att så inte har blivit fallet – åtminstone inte än.

 

NEGATIVA ÖVERRASKNINGARNA:

5. Piotr Pawlicki, Piraterna -0,287

Kommentar: Egentligen vet jag inte om nyblivne GP-föraren Piotr Pawlicki varit en så negativ överraskning i Motalalaget. Snittet har sänkts, men det beror snarare på det otroligt höga ingångssnittet 2,222.

 

4. Peter Ljung, Dackarna -0,377

Kommentar: Peter Ljung fick inte fortsatt förtroende i Vetlanda och valde istället körning i Målillalaget Dackarna 2016. Det har inte gått något vidare hittills och Vetlandabon har inte blivit den injektion Dackarna hoppades på. Men nyligen kom det fram att den olja som Ljung kört på den här säsongen varit problemet. Och att kunna sätta fingret på problemet är en bra start för att köra sig bort från den här listan.

 

3. Andreas Jonsson, Rospiggarna -0,385

Kommentar: Andreas Jonsson är måhända inte den förare han en gång var. Men att han varit nere så lågt snittmässigt att han kunnat användas på reservplats är verkligen inte bra. Han har höjt sig något sedan dess, men har en lång väg kvar innan han är den härförare han borde vara för Rospiggarna.

 

2. Piotr Protasiewicz, Indianerna -0,627

Kommentar:  Att Protasiewicz inte alltid är samma förare på andra ovaler som hemma i Kumla är inget nytt. Men den rutinerade polacken som varit en nyckelförare för Indianerna hur länge som helst har inte riktigt fått till det den här säsongen, varken i Kumla eller på övriga banor och lagledaren Daniel Andersson Bäckström har till och med ställt över honom i hemmamatcher. Senast blev det fem poäng på fyra heat för ”Poppe” efter att han avslutat med två nollor. Det gjorde han aldrig förr hemma i Kumla…

 

1. Tomas H Jonasson, Elit Vetlanda -0,714

Kommentar: Absolut ingenting har gått vägen för THJ hittills den här säsongen. Han har testat runt med maskinerna och sig själv, men inget verkar funka. Känslan är att han satsat allt hårdare i de senaste matcherna, men det har inte lett till fler poäng utan istället två rejäla omkullkörningar. Jonasson har helt enkelt en hel del att bevisa under andra halvan av säsongen om han ens ska hålla fast vid sin plats i laget.

En kommentar på “Här är största flopparna hittills

  1. När det gäller THJ, så känns det som om faktorn nummer ett, är att han inte längre är lika fokuserad på speedway.
    Men faktumet att han inte har så många matcher, spelar säkert lika stor roll. Den enda fasta körningen hittills är i elitserien, I Polen verkar han inte få köra särskilt mycket, och allsvenskan avstod han från.
    Gäller nog att få till mer körningar, annars blir det en negativ spiral, där han varken får matchträning eller pengar till materiel.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>