Tre möjliga Vetlanda-lag

Elit Vetlanda har tre raka förluster i bagaget och har ett skrämmande stort gap upp till slutspelsplats. Jag har suttit med kvarvarande körschema och försökt analysera hur kritiskt läget egentligen är. Och en kortfattad summering är faktiskt att slutspelshoppet, med största sannolikhet, kommer leva in i den näst sista eller till och med sista omgången för Elit Vetlanda.

 

En sak är iallafall säker. Elit Vetlanda behöver få igång förare och det är egentligen en fråga som är betydligt viktigare än hur många fler poäng och bonuspoäng de måste plocka för att kunna nå slutspel.

 

På tisdag väntar bortamatch mot Eskilstuna Smederna. Sedan storförlusten i derbyt hemma mot Dackarna har jag från flera håll hört att på tisdag, mot Smederna, då kan de ju iallafall inte förlora.

Jag vill inte vara glädjedödare. Men, jo – Vetlanda kan mycket väl förlora i Eskilstuna. Vetlanda vann med klara 52-38 mot Smederna på hemmaplan och bonuspoängen bör de ta. Men att de skulle vinna själva matchen på tisdag tar jag inte för självklart. Smederna anmäler budgetlag till bortamatcherna – men hemma har de ett lag som kan utmana i stort sett vem som helst. Och Smederna slåss nu med näbbar och klor för att rädda elitseriekontraktet och jag tror nog att en hel del Smedfans har förhoppningar om att de ska kunna tvåla dit ett formsvagt Vetlanda.

 

Men nu till det rubriken syftar på. Under min lediga dag funderade jag lite på vilket lag vi kommer få se Vetlanda köra med på tisdag. Jag har tre olika förslag och jag kommer här presentera dem i tur och ordning efter hur jag tänker.

 

Utgångspunkterna jag haft är att Tai Woffinden och Bartosz Zmarzlik har självklara platser i laget (även om jag gärna skulle se lagledningen byta tillbaka plats på dem så att Woffinden är etta och Zmarzlik femma). Vidare tycker jag Ricky Kling och Kenny Wennerstam gjorde bra insatser på reserven senast och därför vore det också synd att inte använda dem.

 

Lag 1:

Det här laget är måhända lite fuskigt att resonera kring eftersom Artem Laguta i nuläget inte ingår i truppen. Men jag tror att Vetlandas lagledning noga utvärderar chanserna för att skadade Jaroslaw Hampel kommer tillbaka. Gör han det inte inom rimlig tid borde det vara hög tid att skriva ut honom ur truppen igen och plocka tillbaka Artem Laguta som presterat bra under säsongen. Får man in Artem igen tycker jag man har råd att ställa över Emil Sayfutdinov som efter sin skada inte levt upp till sitt höga snitt på 2,390.

 1. Tai Woffinden 1,948 – 2,265
 2. Tobiasz Musielak 1,119 – 1,278
 3. Artem Laguta 1,577 – 2,050
 4. Tomas H Jonasson 1,500 – 0,786
 5. Bartosz Zmarzlik 2,148 – 2,265
 6. Ricky Kling 0,564 – 0,773
 7. Kenny Wennerstam 0,500 – 0,571

Totalt: 9,356

 

Lag 2:

Samma lag som kört de två senaste matcherna med den stora skillnaden att Ricky Kling, på grund av snitten, måste kliva upp på ordinarie plats medan Oliver Berntzon tar klivet ner. Visst – det kanske är på väg att lossna för Emil Sayfutdinov och då är det här ett bra lagalternativ. Frågan är bara om Vetlanda verkligen har råd att chansa i det läget de befinner sig i?

 1. Tai Woffinden 1,948 – 2,265
 2. Tobiasz Musielak 1,119 – 1,278
 3. Emil Sayfutdinov 2,390 – 1,600
 4. Ricky Kling 0,564 – 0,773
 5. Bartosz Zmarzlik 2,148 – 2,265
 6. Oliver Berntzon 0,648 – 0,750
 7. Kenny Wennerstam 0,500 – 0,571

Totalt: 9,317

 

Lag 3:

I det tredje alternativet pusslar jag om rejält i laget och plockar tillbaka Mikkel Bech som endast fått chansen i två heat hittills under den här elitseriesäsongen. Det här är nog egentligen inget alternativ jag skulle rekommendera för Vetlandaledningen eftersom det här laget kräver att en hel del förare lyckas prestera långt över vad de gjort den här säsongen om Vetlanda ska ha chans på seger i Eskilstuna. På reservplatsen är det förresten hugget som stucket mellan Berntzon och Wennerstam.

 1. Tai Woffinden 1,948 – 2,265
 2. Tobiasz Musielak 1,119 – 1,278
 3. Tomas H Jonasson 1,500 – 0,786
 4. Mikkel Bech 1,259 – X
 5. Bartosz Zmarzlik 2,148 – 2,265
 6. Ricky Kling 0,564 – 0,773
 7. Oliver Berntzon/Kenny Wennerstam 0,648 – 0,750 / 0,500 – 0,571

Totalt: 9,186 / 9,038

 

Så vad säger ni? Vilket av de här tre lagen skulle du helst se anmälas till matchen mot Smederna? Eller har du en egen variant på laget som du hellre kör med?

2 kommentarer på “Tre möjliga Vetlanda-lag

 1. Intressant tolkning av orsaken till att Hampel flyttats in i förartruppen. Om det är möjligt så föredrar jag Lagutaversionen, av de tre ovanstående.
  Laguppställningen, med de tre toppförarna är lockande. Men den bygger på att toppförarna vinner sina heat, samtidigt som de övriga måste ta poäng för att få poängövertag. Med en Sayfutdinov som inte är i toppform, och en Berntzon som inte levererar, gör det till en vansklig trupp.
  En laguppställning som kan ta laget till slutspel, inkluderar en THJ i rimlig form. En förutsättning som idag inte är så sannolik, men han är den enda av svenskförarna som har kapaciteten.

  Dock saknar jag en version med Hampel i laget. Om det inte är absolut givet att det är en taktisk manöver för att få in t.ex. Laguta i laget. För Hampel kan föra med sig erfarenhet och stabilitet i laget, som vissa förare kanske behöver.

  • Stefan Persson sade:

   Inget stämde. Zmarzlik har kastat in handduken. 1.TM 2. MB 3. ES 4. THJ 5. TW 6. RK 7. OB. Roligt att se vad det här leder till.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>