Svampsabotage mot Iversen?

MÅLILLA 20140506 Indianernas Niels-Kristian Iversen inför tisdagens elitseriepremiär mellan Dackarna och Indianerna på Målilla motorstadion. Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Något ganska annorlunda och märkligt har hänt i speedwayvärlden. Det hela började med att dansken Niels-Kristian Iversen hade en tung kväll när GP-serien stannade till i Cardiff. Dansken stannade på endast tre inkörda poäng och visade tydligt sin besvikelse i depån.

Under måndagen undersökte Iversen och hans mekaniker cyklarna noggrant och fann då något mycket märkligt.

I tanken på ena cykeln fanns nämligen två tvättsvampar.

När det uppdagades misstänkte man från många håll att det handlade om ett rent sabotage från någon mot Niels-Kristian Iversen.

På twitter har Iversen förklarat att han inte har en aning om hur svamparna hamnat i tanken eller om de ens påverkade cykeln på något sätt under tävlingen. Han vill heller inte beskylla någon för sabotage så länge han inte vet mer om den märkliga händelsen.

 

Det här med det mekaniska eller tekniska på speedwaycyklar är verkligen inte min grej. Men det ska ju tydligen kunna bildas svamp i till exempel dieseltankar. Men om jag förstått det hela rätt handlade det alltså om två tvättsvampar och ingenting som har bildats i tanken. Likaså har jag hört att det (åtminstone förr i tiden) lades svampar i tanken på roadracingcyklar för att de skulle samla upp så mycket bränsle som möjligt om tanken skulle gå sönder när man kör omkull.

Frågor, frågor – som kanske aldrig får några svar.

Men helt klart är att något mycket märkligt har inträffat. Och på twitter har faktiskt händelsen fått en egen hashtag.

#spongegate

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>