Lindgren och Vaculik till Vetlanda

VETLANDA 2010-09-29 Martin Vaculik i onsdagskvällens match i elitserien i speedway mellan Vetlanda och Dackarna i vetlanda. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX / Kod: 62360

Som ni vet kommer SGP Challenge avgöras i Vetlanda 3 september. Därifrån kommer de tre främsta förarna att köra till sig permanenta GP-plater för GP-serien 2017. Sedan tidigare har 14 förare och två reserver, via semifinalerna, kört till sen en plats i den avgörande kvaltävlingen och nu står det klart att det är svenske Fredrik Lindgren och slovaken Martin Vaculik som får wildcards till tävlingen.

Att Martin Vaculik, som kört för Elit Vetlanda tidigare under karriären, får ett wildcard är måhända inga konstigheter. Slovaken har visat bra form under en längre tid och man borde nog hålla honom som en av toppförarna i kvalet. Fredrik Lindgren har hittills under säsongen ersatt skadade Jaroslaw Hampel i GP-serien och gjort det helt okej, även om det inte gick så bra i Cardiff senast. I klubblagen har Lindgren haft en kanonsäsong och inte heller där finns något att anmärka på när det gäller valet av wildcard.

Det som har hänt fram till uttagningen av wildcards till tävlingen är att Vetlanda MS, som arrangör, fått nominera en svensk förare som de tycker ska ta plats i tävlingen. Det här är inget jag vet, men min gissning är att klubben ville ha med Tomas H Jonasson eller Jacob Thorssell i tävlingen. De två förarna är förmodligen de som skulle bidra med mest extra publik till tävlingen och därför tror jag att någon av dem blivit nominerad.

Vetlandas önskan har skickats vidare till Svemo som i sin tur väger in klubbens önskan men som sedan utser vem de tycker bör ha wildcard till tävlingen. Troligtvis har Svemo här frångått klubbens önskan och nominerat Fredrik Lindgren.

Svemos nominering går sedan vidare till FIM där de väger in svenska förbundets förslag och sedan utser två wildcards, en svensk förare och en utländsk. Och valet blev alltså Fredrik Lindgren och Martin Vaculik.

 

Så här ser startlistan för kvalet ut.

 1. Sam Masters, Australien
 2. Hans Andersen, Danmark
 3. Nicolas Covatti, Italien
 4. Krzysztof Buczkowski, Polen
 5. Martin Vaculik, Slovakien
 6. Peter Ljung, Sverige
 7. Krzysztof Kasprzak, Polen
 8. Martin Smolinski, Tyskland
 9. Patryk Dudek, Polen
 10. Brady Kurtz, Australien
 11. Kenneth Bjerre, Danmark
 12. Fredrik Lindgren, Sverige
 13. Robert Lambert, Storbritannien
 14. Piotr Pawlicki, Polen
 15. Max Fricke, Australien
 16. Tomasz Jedrzejak, Polen

Reserver:

17. Mikkel Bech, Danmark

18. Vaclav Milik, Tjeckien

 

Vi lär återkomma till den här tävlingen senare under säsongen för att snacka upp och tippa den.

Ha det gött!

En kommentar på “Lindgren och Vaculik till Vetlanda

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>