Emil is back – men inte Hampel!

Ni har säkerligen inte missat att det nu står klart vilka som kör GP-serien 2017.

Emil Sayfutdinov, Nicki Pedersen, Maciej Janowski och Matej Zagar tilldelas wildcards och gör därmed de redan åtta klara förarna sällskap i fighten om VM-titeln nästa säsong.

Man kan ju förstås undra varför inte Jaroslaw Hampel är med. Jag tror det är så enkelt att han inte vill. När jag pratade med ”Jarek” på telefon för någon månad sedan och ställde frågan rakt ut lät han väldigt tveksam när jag frågade om han ens var intresserad av ett wildcard.
Jag tror knappast att någon i hela världen ifrågasätter Hampels GP-kapacitet. Men med tanke på hur läget med skadan sett ut de senaste säsongerna kanske det är dags att ta ett kliv tillbaka – satsa stenhårt på ligaspeedwayen – och arbeta sig tillbaka till speedwayens finrum. Sedan vore det knappast en skräll om vi får se Hampel i SEC-speedwayen under 2017 istället.

 

På tal om Emil Sayfutdinov. Han var en frisk fläkt när han tog klivet in i GP-serien som ung talang. Han var ju allt som oftast helvild. Nu har han väl lugnat ned sig en hel del. Men ni kommer väl ihåg den här fighten med Scott Nicholls?

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>