Var ska Nicki köra?

MÅLILLA  2016-08-13 Nicki Pedersen inför VM-deltävling 6 av 11 i speedway i Målilla på lördagen. Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Nicki Pedersen hade en tung säsong 2016 och många trodde till och med att den profilstarke dansken skulle kunna komma att lägga släpskon på hyllan till nästa säsong. Så blir det inte. Nicki Pedersen har redan förlängt sitt kontrakt med Leszno i Polen och har tilldelats ett wildcard för GP-serien 2017.

Men frågan är om vi får se Nicki Pedersen i elitserien 2017. I nuläget känns det väldigt tveksamt. För det finns egentligen bara tre klubbar kvar för Nicki Pedersen att hamna i.

 

Indianerna har en plats ledig i sin trupp. Men med tanke på det ekonomiska läget i Kumlaklubben vore det ju inte att rekommendera att signa just Nicki Pedersen som inte lär köra för någon kompislön.

Piraterna har två platser kvar att fylla. Man skulle man faktiskt kunna byta ut exempelvis Peter Kildemand och få in Nicki Pedersen i laget istället och ändå klara taksnittet. Men… I Piraterna finns Greg Hancock. Att placera Hancock och Pedersen i samma startsjua vore att be om problem för lagledaren Stefan Andersson Skill.

Kvar är då Smederna. Jag har faktiskt hört lite surr om att Nicki Pedersen skulle kunna vara aktuell för Eskilstunalaget. Men jag ser det verkligen inte hända. Det finns liksom ingen logik i en sådan värvning och likt Piraternas fall vore det inte helt lämpligt att göra Pedersen och Zagar till lagkamrater om man vill ha lugnt och fridfullt i sin depå.

 

Så jag är faktiskt lite orolig för att vi inte får se Nicki Pedersen i elitserien under 2017. Skador kan förstås ändra på det – men man kan ju också undra vilken av klubbarna som ska ha råd att ta in en sådan förare mitt under brinnande säsong.

Jag vet att det här är lite kontroversiellt att säga, men jag gillar ju Nicki Pedersen. Det är klart att det händer mycket kring den rutinerade dansken som inte går att försvara – men en profil är en profil. Och en profil vill man alltid se på nära håll.

 

 

 

 

2 kommentarer på “Var ska Nicki köra?

  1. Ingen Nicki i elitserien, men kanske bara bra, Flera år sedan Nicki körde hem ett lag-guld i Sverige, de flesta lag resonerar väl så att han är för dyr och ingen lagåkare, dessutom signonbonus som inte längre funkar, om den någonsin gjort det. Undrar hur det går med arena sponsor grejen, var ju tal om det av ordföranden i höstas. Namnet för en peng? Vet du mer Oskar?

    • mm
      Oskar Mörnefält sade:

      Hej! Ja, även om man kanske kommer sakna det intresse som Nicki alltid för med sig till en klubb så kan jag förstå att ingen klubb nappar på honom. När det gäller arenaavtalet har jag faktiskt inte hört någonting. Jag röstar på Pizzeria Arena Arena 🙂

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>