Väntans tider…

Speedwayens elitserie befinner sig i ett liknande dödläge som den här bloggen just nu. Känslan är att allt står stilla i väntan på ett besked från Kumlahåll om Indianerna kommer till start i årets elitserie eller inte.

Det enda vi kan göra är väl att vänta och se, antar jag.

 

Jag funderade lite kring det här med betydelsen av Indianernas medverkan för Elit Vetlandas del just 2017. Här är två olika scenarion:

 

OM INDIANERNA FINNS MED I ELITSERIEN:

Elit Vetlanda inleder hemma mot Indianerna 9 maj och avslutar grundserien i Kumla 22 augusti. Inget konstigt alls med det, alltså. Indianerna har inte samma slagkraftiga lag som de haft i många år och förväntas bli ett bottenlag den här säsongen. För Elit Vetlanda, som rimligtvis bör vinna premiären på hemmaplan mot Indianerna skulle det med största sannolikhet innebära seger i premiären och en bra start på säsongen. Detsamma gäller förstås med avslutningen, Indianerna borta är kanske inte en lika given seger som matchen på hemmaplan – men likväl en säsongsavslutning som Elit Vetlanda lär föredra mot många andra alternativ.

 

OM INDIANERNA INTE FINNS MED I ELITSERIEN:

Det är förstås här det börjar bli intressant. Skulle premiären mot Indianerna inte bli av skulle det innebära att Elit Vetlanda står över premiäromgången för att veckan efter inleda säsongen borta mot Masarna. Det är en tuff match som inte blir mindre tuff med tanke på att Avestalaget slagit på stora trumman och pusslat ihop ett intressant lag till den här säsongen. Veckan efter matchen mot Masarna möter Elit Vetlanda regerande svenska mästaren Rospiggarna, vilket förstås är en minst lika tuff uppgift som den i Avesta. Att Elit Vetlanda så här långt skulle ha två förluster känns inte alls omöjligt och jag ser ett scenario framför mig där Vetlanda då redan är i ett pressat läge, trots att säsongen är ung. Utan Indianerna i serien skulle Elit Vetlandas första hemmamatch för säsongen vara först 30 maj mot Piraterna.

 

SUMMERING:

Det kanske är att analysera lite för långt och att hårdra det hela. Men vid en snabb anblick är det ingen jättevågad gissning att Indianernas medverkan kan vara skillnaden mellan arbetsro och en jäkla stress för Elit Vetlanda i inledningen av säsongen.

En kommentar på “Väntans tider…

  1. Nu verkar det som om Indianerna formellt ansökt om rekonstruktion. Om denna bifalles, så får de ett 3 månaders skydd mot konkurs, vilket skulle säkra Elit premiär.

    Frågan är om de får förarna att köra under dessa premisser?

    Risken är att det även kommer bli rekordlåga publiksiffror till denna match, Traditionellt så är det dåligt med publik tidigt på säsongen, och kommer Indianerna då med ett illa motiverat budgetlag, så blir det svårt att sälja in till publiken.

    Ekonomiskt så lär utfallet bli bli negativt, med små intäkter och stora utgifter. Men det är positivt att ha hemmamatchen avklarad, när Indianerna befinner sig i denna ekonomiska situation.

    Dessutom så är det sportsligt positivt att med största sannolikhet börja med en vinst.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>