2017 – året då svensk speedway dör?

Okej, rubriken är måhända väl tilltagen. För ingen tror förstås att den svenska speedwayen, med allt vad det innebär, lägger sig platt och dör.

Men alla med minsta lilla insyn i den svenska speedwayvärlden borde ana oråd inför framtiden.

Det jag främst tänker på är förstås Indianernas vara eller icke vara i årets elitserie och nu Vargarnas ekonomiska bekymmer.

Om man tycker att en elitserie utan Indianerna och med endast sju lag skulle tappa intresse måste man ju stryka ett stort svart streck över intresset för årets allsvenska om inte Vargarna kommer till start.

 

Angående Indianerna förresten. De skjuter upp sin ansökan om rekonstruktion för att hinna få in mer stålar.

– Det får inte bli några stolligheter, säger representanter från klubben.

Well, stolligheterna i Kumla började för längesedan. Sen har personen som yttrade citatet givetvis rätt ändå. Läget är prekärt och ska man arbeta för att rädda klubben ska man göra det ordentligt – och på lång sikt – inget annat.

 

Tänk er en serie med tre (3!) lag. Nej, det går ju förstås inte och på sikt lär inget annat än en ihopslagning av elitserien och allsvenskan vara den rimliga lösningen, fast då med väldiga restriktioner kring hur många utländska förare varje lag får innehålla samt vad en förartrupp får kosta. Där ser jag räddningen för svensk speedway, tillsammans med att det faktiskt i varje svensk klubb finns någon eller några riktigt starka eldsjälar som verkar vara i det närmaste beredda att sjunka med skeppet för att rädda sporten och klubben de älskar.

 

Speedwayen, sporten vi älskar, har blivit en sorglig historia och hur mycket man än längtar efter speedwaysäsong, matcher, fart och det där speedwaytugget har tyvärr allt uppsnack inför säsongen kommit att handla om helt andra saker.

Det är 76 dagar kvar till premiären mellan Elit Vetlanda och Indianerna. Om den matchen inte återstår är det dags att ställa sig frågan på fullaste allvar: Hur många dagar är det kvar innan svensk speedway går i graven?

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>