Mardrömssäsongen – som inte ens börjat

På bilden ser ni dansken Kenneth Bjerre. Säsongen 2017 kunde ha blivit den stora vändpunkten för honom – istället ser säsongen ut att bli ett enda stort elände. Och då är det ändå några månader kvar till säsongen 2017 börjar på allvar.

 

Redan i höstas var Bjerre snubblande nära att kvala in som ordinarie förare till GP-serien 2017. I ett skiljeheat i Vetlanda tog Fredrik Lindgren istället hand om den biljetten. Chansen kvarstod ändå, för om Lindgren hade blivit topp åtta hade svenskens resultat i GP Challenge inte räknats – och Bjerre hade då flyttats upp som tredje bästa förare i kvalet och haft en ordinarie plats i VM-serien den här säsongen.

Den gången handlade det om lite otur. Sådant kan hända.

Det som har hänt Kenneth Bjerre sedan dess är något som står över otur. Jag ska strax förklara, men man undrar verkligen vad Bjerre gjort för att förtjäna ett så grymt öde.

Fjärdeplatsen i det där GP-kvalet brukar (eller ska, till och med?) resultera i att man åtminstone blir reserv till GP-serien. Bjerre skulle i normala fall vara förstareserv, en plats som de senaste säsongerna faktiskt betytt körning i de flesta GP-tävlingarna.

Så blev det inte för stackars Kenneth Bjerre. Istället delades reservplatserna ut till lite andra förare. Gissningsvis förare som BSI var lite mer intresserade av att ha med än stackars Bjerre.

 

Men tro inte att Bjerres mörka historia slutar där. Ungefär när Kenneth Bjerre insett det faktum att allting kring GP-serien är lite sådär skönt småkorrupt nåddes han av nyheten att Indianerna, som han skrivit på för, är så illa ute ekonomiskt att det kanske inte blir någon körning den kommande säsongen.

Exakt hur den historien slutar vet vi inte än. Men alla som följt cirkus Indianerna vet att det som sipprat ut låter allt annat än bra. Utan att veta skulle jag tro att Kenneth Bjerre, och alla andra Indianförare för den delen, börjat förlika sig med det faktum att de förmodligen inte har ett elitserielag att köra för 2017.

 

Men, sorgligt nog, slutar inte Kenneth Bjerres förbannelse där. Nyligen fick han reda på att hans brittiska klubb, Coventry Bees, utesluts ur Premier League. Anledningen är, om jag förstått det hela rätt, att ägaren till Coventrys hemmabana kastat ut laget från den och att brittiska förbundet i sin tur inte sett någon annan utväg än att kasta ut Coventry ur serien eftersom de bedömer att laget inte kommer kunna genomföra säsongen. Coventry hade något slags avtal om att köra matcher i Leicester, men förbundet ska ha ogillat både den lösningen och Coventrys ekonomiska tillstånd.

 

Kenneth Bjerre är kontrakterad av Unia Tarnow i Polen och Holstebro i Danmark. Och det är väl nästan så att vi kan hålla en gemensam tumme, åtminstone för Bjerres skull, att de klubbarna får klara sig utan problem.

Hur som helst. 2017 lär bli en säsong som Kenneth Bjerre snabbt vill lägga bakom sig. Och då har den inte ens börjat…

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>