Hej, vill du sänka din lön? – eller: Det är inte Lindbäck som sänker Indianerna

Som svar på rubriken: Troligtvis inte.

Under dagen visade en kollega ett lite roligt sms där en snubbe undrade om han var intresserad av att tjäna mer pengar. Snubben sökte någon som var missnöjd med sin nuvarande ekonomi, som ville bestämma sin egen lön och på så sätt uppnå ekonomisk frihet.

Nu tror jag visserligen att min kollega är sugen på allt det där, men jag räknar ändå med att få behålla honom som kollega ett tag till, om ni förstår vad jag menar.

 

Hur som helst. Alla vill väl alltid tjäna mer pengar?

Och alla vi som har en arbetsgivare vill väl alltid få betalt för det vi gör? På precis samma sätt vill väl arbetsgivaren få utdelning i form av arbete för de summor man lägger på att anställa någon.

 

Inom speedwayen finns ett liknande fall just nu. Flera av de förare som förra säsongen var kontrakterade av Indianerna har fortfarande inte fått betalt för förra säsongens arbete. Flera av dem kräver att få betalt (och vem fan hade inte krävt det?).

Antonio Lindbäck, och de andra förarna som hade kontrakt med Indianerna förra säsongen, har blivit erbjudna 25 procent av det klubben är skyldiga dem. Lindbäck har å sin sida sagt att det inte är aktuellt att ta emot något annat än hela summan som klubben är skyldig honom.

Fast att exakt samma situation gäller för alla andra förare som körde för Indianerna förra säsongen har hela debatten kommit att handla om just Antonio Lindbäck av någon anledning – förmodligen för att han är den enda som har uttalat sig om det hela.

Jag förstår Antonio Lindbäck till hundra procent. Han har inte fått betalt för det han har gjort. Och det är klart som fan att han tjänar mer på att få 25 procent av sina obetalda löner än ingenting alls. Men att, som en hel del påstår, mena att det är Antonio Lindbäck som står med beslutet i sin hand om att sätta Indianerna i konkurs eller inte är så extremt överdrivet.

Indianernas fortsatta existens har faktiskt inte ett skit med Antonio Lindbäck att göra – förutom att han är en av dem man är skyldig pengar.

Så tänk ett litet steg längre: Om en förening riskerar konkurs för att en förare kräver de pengar som han enligt avtal borde ha rätt till – ja, då är det nog fan inte föraren det är fel på utan de som har åtagit sig sådana kostnader.

Men det är ju bara vad jag tycker… Sitter styrelsefolk i Kumla nu och tycker att jag är en idiot så får det väl vara så. Det enda jag kan hjälpa er med är att eventuellt be kollegan vidarebefordra det där sms:et.

En kommentar på “Hej, vill du sänka din lön? – eller: Det är inte Lindbäck som sänker Indianerna

  1. Man får hålla isär klubb och styrelse. Klubben består inte bara av en styrelse, utan även av medlemmar, funktionärer och publik.

    Det Lindbäck uttrycker är att han vill hämnas på en specifik person i styrelsen, genom att försätta klubben i konkurs. Det är ju inte denna person som i första hand drabbas, han avsäger ju sitt uppdrag, utan det är alla de övriga.

    Även med en godkänd rekonstruktion, kommer klubben vara skadeskjuten i många år framåt. Så är det hämnd man vill ha så bör man nöja sig med det,

    För övrigt så är det ett irrationellt beslut att tacka nej till en rekonstruktion, 25% är bättre än noll. dessutom tillkommer förlorade framtida intäkter mot Indianerna.

    Det argument som man bör pröva om Indianerna ska delta eller inte, är om de har finansiell förmåga att genomföra en hel säsong. Om pengarna inte räcker, och de tvingas till konkurs mitt i säsong, då slår det hårt mot övriga klubbar.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>