Här är startsjuorna Vetlanda borde titta på

Flera förare tog för sig under lagcupen och körde sig med största sannolikhet allt närmare en plats i startsjuan som ska ta emot Indianerna den 9 maj.

Jag vet att Mikael Wirebrand och Fredrik Staaf har tre uppställningar som de i princip väljer mellan, men att de också mer eller mindre har bestämt sig för en av dem. Jag tänkte lista fyra uppställningar som jag tror vi får se Elit Vetlanda använda sig av under säsongen som det ser ut i dagsläget. Egentligen tror jag bara vi får se tre av de här uppställningarna användas – för den fjärde och sista innehåller endast två svenskar och lär vara någon slags krisplan för laget vid skador eller om svenskarna verkligen inte levererar.

Uppställningarna får så klart inte överskrida taksnittet på 10,250 eller gå under golvsnittet på 9,000.

Jag listar startsjuorna efter hur stor sannolikhet jag tror att vi får se dem i premiären mot Indianerna och i nuläget förutsätter jag att de tre tänkta heatledarna kör varje match så länge de håller sig friska och hela.

 

TROLIG STARTSJUA I PREMIÄREN

 1. Martin Vaculik – 1,746
 2. Jonas Davidsson – 1,309
 3. Jaroslaw Hampel  – 2,000
 4. Tomas H Jonasson – 0,980
 5. Bartosz Zmarzlik – 2,250
 6. Oliver Berntzon – 0,979
 7. Alexander Woentin – 0,500

Totalt: 9,764.

Kommentar: Jag känner mig tämligen säker på att det här är den startsjua som Wirebrand/Staaf just nu har i tankarna. Alexander Woentin var den 0,500:a som gjorde det allra bäst under lagcupen – men han kan givetvis bytas ut mot Kenny Wennerstam eller Filip Hjelmland om det är så att de visar stigande form under de sista två veckorna innan premiärmatchen. I nuläget håller jag dock Woentin som den starkaste junioren och därför är det han som listas även i de exempel som följer nedan också. Jonas Davidsson såg riktigt bra ut på ovalen i Vetlanda och det ska nog väldigt mycket till om lagledningen väljer att inte ta ut honom i premiären.

 

TÄNKBARA ALTERNATIVET

 1. Martin Vaculik – 1,746
 2. Jonas Davidsson – 1,309
 3. Jaroslaw Hampel – 2,000
 4. Tomas H Jonasson – 0,980
 5. Bartosz Zmarzlik – 2,250
 6. Szymon Wozniak – 0,864
 7. Oliver Berntzon – 0,979

Totalt: 10,128

Kommentar: I den här uppställningen skulle alltså Szymon Wozniak, som visat upp bra fart under inledningen av säsongen, gå in i laget istället för en svensk 0,500:a. Personligen kan jag tycka att det här är starkast möjliga lag som Vetlanda kan ställa upp med just nu – men samtidigt tycka att det är lite tråkigt om ingen svensk junior får chansen att visa upp sig. Där finns en svår balansgång mellan hjärna och hjärta, helt enkelt. En grundförutsättning för att Wozniak ens ska vara aktuell för premiärlaget är att han kommer till Vetlanda och tränar på banan den närmaste tiden – vilket jag vet ingår i lagets planering.

 

EN UPPSTÄLLNING ATT VÄNTA PÅ

 1. Martin Vaculik – 1,746
 2. Grzegorz Zengota – 1,733
 3. Jaroslaw Hampel – 2,000
 4. Tomas H Jonasson – 0,980
 5. Bartosz Zmarzlik – 2,250
 6. Oliver Berntzon – 0,979
 7. Alexander Woentin – 0,500

Totalt: 10,188

Kommentar: Det här var det laget jag trodde allra mest på när Elit Vetlanda var klara med truppen och jag tror också vi får se den vid något tillfälle om det är så att Jonas Davidsson blir skadad eller inte alls trivs på den bortaoval laget ska till vid aktuellt tillfälle. Grzegorz Zengota kan vara en riktigt stark tvåa men säsongsinledningen har inte varit imponerande från hans sida och eftersom han i nuläget inte heller ser ut att ta plats i profilstarka Leszno tvivlar jag på att det blir så mycket körning i Vetlanda heller.

 

NÖDLÖSNINGEN

 1. Martin Vaculik – 1,746
 2. Tobiasz Musielak – 1,357
 3. Jaroslaw Hampel – 2,000
 4. Tomas H Jonasson 0,980
 5. Bartosz Zmarzlik – 2,250
 6. Szymon Wozniak – 0,864
 7. Oliver Berntzon – 0,979

Totalt: 1,176

Kommentar: Som sagt, jag tror inte vi får se Elit Vetlanda gå ner på så få svenskar som två en enda gång under säsongen. Men man måste ändå bära med sig det alternativet i tankarna eftersom allt i slutändan handlar om att vinna matcher.

En kommentar på “Här är startsjuorna Vetlanda borde titta på

 1. EvsHalland sade:

  Tycker du fångat det.
  Tycker samtidigt det är lite tråkigt med Tobiasz, han gjorde det bra förra året , bättre och bättre , Zengota ligger väl oxå sådär till. Tycker för det 3e att regelverk är regelverk, och vissa motståndare kommer utnyttja det ganska hänsynslöst mot oss. Politik är politik , Speedway är speedway . Vill vi vinna guld eller inte.Vi har höga principer, hoppas det inte straffar oss. Hoppas oxå förstås innerligt att alla svenskar levererar, ang 2 eller 3 svenskar.
  Indianerna hemma är väl en sak hemma, med 4 svenskar, men det är ett högt spel samtidigt framöver.
  Hemmaförluster gynnar ingen.
  Tack för en bra blogg, skriver inte så ofta eftersom det inte finns så mycke att klaga på:)
  Läser den dock självklart.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>