Ett klubbyte som kan göra THJ gott

Tomas H Jonasson har varit skriven i Stal Gorzows trupp i den polska högstaligan så här långt den här säsongen. Men nu byter Vetlandaföraren klubb och är klar för Lokomotiv Daugavpils, den lettiske klubben som kör i polska andraligan. Ett mycket klokt och bra val av Tomas, säger jag. Att han skulle få så värst många matcher i Gorzow håller jag för ganska otroligt för tillfället och att då istället få chansen att köra till sig en ordinarie plats i Daugavpils istället kan förändra så mycket för Jonasson den här säsongen.

2017 är ett oerhört viktigt år för Tomas H Jonasson där så otroligt mycket handlar om att hitta tillbaka till något bra. Hans ingångssnitt i elitserien (0,980) är faktiskt under all kritik lågt. Detta vet jag att Tomas själv, och alla som arbetar omkring honom, håller med om. Från Vetlandahåll har jag hört att man anser att ett rimligt snitt efter den här säsongen skulle vara 1,500 för Jonasson. Det är svårt att inte hålla med om det, samtidigt var det faktiskt ganska längesedan nu som Jonasson var sådär riktigt, riktigt bra.

Jag tror ändå det finns en ganska god chans att vi får se Tomas H Jonasson köra den speedway alla vet att han kan och som han bjöd på för några säsonger sedan. Därför hyllar jag det här klubbytet från Grorzow till Daugavpils. Nu finns det ju inga garantier för att Jonasson kör massa matcher där heller, men för att vända en negativ speedwaytrend handlar det förstås om att köra många matcher, hitta stabilitet och själv få känna att man kan åka i princip vartsomhelst och köra in flitigt med poäng.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>