Wirebrands ord om Lejonen – analys

Under onsdagens pressträff i Stockholm skrev jag en artikel åt Värnamo Nyheter om vilka som tippas ta hem SM-guldet. I den artikeln pratar Lejonens ordförande Göran Holmstrand om sin syn på truppen. Dels berättar han att Aleksandr Loktaev skulle skrivas in i truppen, men även att man nu ger upp jakten på en svensk förare i truppen.

På VN:s facebooksida har Elit Vetlandas Bosse Wirebrand nu kommenterat det hela. En artikel om det är publicerad även på Vetlanda-Posten.

Där tror jag dock att det har blivit ett litet missförstånd. För jag tror inte att Wirebrand har någon synpunkt på att Lejonen plockar in Loktaev i truppen. Det Wirebrand reagerar på är hur Lejonen försökt få in nya svenskar i laget sedan det stod klart att Jonas Kylmäkorpi lägger av.

Enligt de uppgifter som nått mig har Lejonen, genom lagledaren Anders Fröjd, försökt locka över Elit Vetlandas förare Filip Hjelmland, Alexander Woentin och Kenny Wennerstam till Gislavedsklubben. Jag har också nåtts av uppgifter om att Lejonen ska ha försökt få Dackarnas Ricky Kling att byta klubb.

Att diskutera med en förare som har kontrakt med en annan klubb är lite fult i sig förstås, det kanske till och med strider mot reglerna – jag vet inte.

Sen tror jag att alla klubbar gör likadant under en säsong. Ett exempel är givetvis Martin Vaculik som garanterat visste att det fanns intresse från Vetlanda redan innan han tagit SM-guld med Rospiggarna.

 

Men det finns några omständigheter som förvärrar det som Lejonen nu ska ha försökt att göra. Att börja med sådana här locktoner till juniorförare vid den här tiden på året tycker jag personligen är lite fult.

En annan omständighet är att, om jag nåtts av riktiga uppgifter, Anders Fröjd ska ha försökt att locka över de där unga förarna under ett landslagsläger. Där blir det ju otroligt dumt eftersom Fröjd, just i det läget, är där i egenskap av landslagsledare och inget annat.

Den tredje omständigheten är ju dessutom att Lejonen, som Wirebrand skrev, var en av klubbarna som stred för att det skulle räcka med två svenskar i trupperna.

 

Vi får väl se var den här soppan tar vägen. Men speedwaysäsongen är iallafall här!

 

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>