Powerranking – omgång 1

Här introducerar jag min egen powerranking över lagen i elitserien. Alltså, en lista som inte nödvändigtvis följer tabellen utan som snarare visar vilket lag som baserat på olika omständigheter är starkast och svagast för tillfället.

 

1. DACKARNA

Det har talats om l-a-g-e-t Dackarna och s-t-j-ä-r-n-o-r-n-a i Piraterna. Motalalaget skulle ha sin styrka efter pausen men det var då smålänningarna var som allra bäst. Dackarna har inte bara bredd, de har dessutom ettan, fyran och femman i GP-serien för tillfället. Det skiner om Kråkas lagbygge just nu.

2. ROSPIGGARNA

Är han svensk, eller är han finsk? Vem bryr sig. Timo Lahti är en sjuhelsikes förare som varje lag i serien hade varit glad att ha.

3. ELIT VETLANDA

Kapten Hampel är tillbaka! Då fick Vetlanda en hemmabana igen!

4. LEJONEN

Trots bristfällig ekonomi på vissa håll har ingen klubb, med Anders Fröjd i spetsen, fått ta mer skit än Lejonen under vintern. Grr, sa Lejonen och slog tillbaka guldglimrande och uppskrivna  masar i premiären.

5. MASARNA

När reserverna (Joel Andersson och Artur Czaja) levererade var stjärnorna mediokra. Det var nog knappast tanken med det här Mas-bygget.

6. PIRATERNA

Starkast efter paus, hette det väl? Sju poäng på de avslutande fem heaten säger annat.

7. ESKILSTUNA SMEDERNA

Hej Jerker Eriksson, så här skriver man ”säsongen har börjat på ryska”: сезон начался.

8. INDIANERNA

Uga-tjecka? Vaclav Milik kan vara årets värvning. Frågan är om ens det hjälper Indianerna att undvika nedflyttning.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>