Är det här vi ser speedway i framtiden?

Svemo har lanserat en webbaserad streamingtjänst där man kan se allsvensk speedway den här säsongen. Här hittar ni den.

Man kan antingen köpa matcher styckvis för 89 kronor eller betala 149 kronor i månaden för att få tillgång till samtliga sändningar, live och i efterhand.

Bra så, Svemo!

En liten fundering är dock om det är här vi ser elitseriespeedway i framtiden också? CMore visar ju elitseriespeedway sedan flera år tillbaka men jag tycker det muttras en hel del bland klubbarna om att ersättningen inte är tillräckligt. Kanske är lanseringen av de allsvenska sändningarna ett litet test för att se om det kan finnas marknad för att visa även speedway på detta sätt.

Om jag minns rätt har jag hört att det där tv-avtalet går ut efter den här säsongen, men mina uppgifter kan vara fel. Vad klubbarna får för det vet jag inte heller, men det är givetvis summor som knappast kan jämföras med exempelvis ishockey eller fotboll.

Jag använder mig själv av mängder av streamingtjänster och är nöjd med det jag har. Men som sport låser man in sin produkt en hel del om man förlitar sig på att folket ska hitta till dem. Sänds sporten i en redan befintlig kanal tror jag säkerligen att man får en rad extratittare varje match – sådant folk som kanske inte är så jättenördiga på sporten men som ändå gillar att se idrott på tv:n.

En hel del av speedwaypubliken är lite äldre och jag tror det blir svårt att få dem att köpa matcher online, åtminstone ett tag framöver.

Jag är av den bestämda åsikten att en sport måste tv-sändas för att växa. Men man hör jämt och ständigt publiksiffror nämnas i samband med en mening om ifall den aktuella matchen var tv-sänd eller ej.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>