Förändringar att vänta i Vetlandas lag

På tisdag väntar regerande mästaren Rospiggarna för Elit Vetlanda. På pappret tycker jag mig se en ännu tuffare match än den i Avesta i tisdags, även om Rospiggarna åkte på en riktig skrällförlust mot Indianerna senast.

 

Micke Wirebrand och Fredrik Staaf har nog filurat en hel del kring vilka sju förare som ska få förtroendet i Hallstavik.

När jag pratade med Wirebrand direkt efter förlusten i Avesta sa han något i stil med:

– Räkna med att det ser annorlunda ut nästa vecka.

Det är så klart ett citat som kan tolkas på lite olika sätt. Men jag har svårt att tolka det på något annat sätt än att förändringar i laget är att vänta.

 

Jonas Davidsson hade en mörk afton i Avesta. Nollade två gånger och plockades sedan bort. I en artikel i tidningen öppnade till och med Motalasonen för att han kanske borde plockas bort ur nästa matchtrupp.

Tar man med i beräkningen att Davidsson vid två tillfällen besökte Hallstavik med sitt Piraterna under förra säsongen och noterades för 0, 0, N, N vid båda tillfällena – ja, då är beslutet inte längre så svårt.

 

Men vem ska in i laget istället då? Jag känner mig tämligen säker på att Vetlandaledningen funderar kring två alternativ. Antingen plockar man in Tobiasz Musielak som gjorde en bra match för dem i Hallstavik i fjol men som inte fått igång det den här säsongen – eller så testar man att plocka in Grzegorz Zengota för debut i Elit Vetlanda-västen. Zengota hade en skaplig match (2, 2, 1, FX) för Indianerna där i fjol.

 

Nu slutar inte spekulationerna riktigt där. För vem Vetlanda väljer att plocka in kommer få konsekvenser längre ner i laget, på reservplats – och möjligen i samvetet.

Väljer man att placera Tobiasz Musielak i laget har man alternativet att fortsätta med Szymon Wozniak på reservplats bredvid Oliver Berntzon. Wozniak har gjort det riktigt bra hittills och förtjänar egentligen ytterligare en chans – men det skulle innebära att Vetlanda endast anmäler två svenska förare till matchen.

Fullt tillåtet enligt den överenskommelse som finns, men Vetlanda var en av klubbarna som inte gillade det beslutet och som har pratat om att de tänker köra med minst tre svenskar i laget i utgångsläget.

Väljer man istället att sätta Grzegorz Zengota , med ett tyngre snitt, på plats två kommer man behöva plocka med en 0,500:a på reservplatsen. Det är en väldigt hård kamp mellan Vetlandas juniorer nu men jag tror fortfarande det lutar åt Alexander Woentin före Filip Hjelmland och Kenny Wennerstam.

En möjlighet som återstår är förstås att anmäla både Tobiasz Musielak och en 0,500:a och landa på ett relativt lågt lagsnitt.

 

Färdigspekulerat. Här är laget jag tror anmäls på söndag kväll.

  1. Martin Vaculik 1,746
  2. Grzegorz Zengota 1,733
  3. Jaroslaw Hampel 2,000
  4. Tomas H Jonasson 0,980
  5. Bartosz Zmarzlik 2,250
  6. Alexander Woentin 0,500
  7. Oliver Berntzon 0,979

Totalt: 10,188.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>