Två GP-stjärnor på reservplats? – Här är förarna som byter plats

Tre omgångar av elitserien är körda och det är varje år en ganska intressant brytpunkt på serien eftersom många förare har hunnit köra till sig ett officiellt löpande snitt (minst tre matcher och minst tolv heat).

 

Lagledarna kan givetvis pussla med sina lag en hel del men jag har listat ett par förändringar från ordinarie plats till reservplats, och tvärtom, som jag tror vi kommer få se i nästa omgång.

 

DACKARNA

Ordinarie: Anders Thomsen 1,538

Reserv: Maciej Janowski 1,308

Kommentar: Janowski och Kacper Gomolski har båda ett löpande snitt på 1,308 och om jag fattat det rätt kan lagledningen då välja vem av dem som anmäls som reserv. Janowski ska i grunden vara den bättre föraren och man lär placera honom på plats 6 och köra honom i sex heat. Ett alternativ som Kråka (lagledaren) har är att plocka in Mads Korneliussen istället för Thomsen och hålla kvar Janowski och Gomolski som ordinarie. Frågan är bara varför i hela friden han skulle vilja göra det?

 

ELIT VETLANDA

Ordinarie: Oliver Berntzon 1,500

Reserv: Tomas H Jonasson 0,917

Kommentar: Efter THJ:s fyra raka nollor i premiären är det här ett byte som kommer helt väntat. I de två senaste matcherna har både Jonasson och Vispen kört tillräckligt starkt för att köra som ordinarie i truppen – så jag tror inte detta bytet har så stor inverkan på Vetlandas slagkraft.

 

SMEDERNA

Ordinarie: Linus Eklöf 1,143

Reserv: Mikkel Michelsen 0,923

Kommentar: Michelsen har varit en rejäl besvikelse i Smederna så här långt och lagledarna Jerker Eriksson och Stefan Jarl lär ge honom en chans att komma tillbaka från reservplats. Tar han den inte tror jag Eskilstunaklubben letar andra alternativ till omgång 5.

 

LEJONEN

Ordinarie: Mattias Törnblom 1,385

Reserv: Chris Holder 1,167

Kommentar: Utan tvekan det mest anmärkningsvärda skiftet! Holder har varit bedrövlig i ett annars riktigt starkt Lejonen under inledningen av säsongen. Nu vet jag att Holder och lagledaren Anders Fröjd håller hårt i varandra – men Fröjd kan, om han inte tror alls på Holder, peta honom och få ner även Sam Masters som reserv.

 

MASARNA

Ordinarie: Joel Andersson 1,308

Reserv: Kim Nilsson 0,750

Kommentar: Ett ganska naturligt skifte. Andersson har gjort det bra och Nilsson har inte riktigt fått till det. Jag blir inte speciellt förvånad om förarna byter plats igen om ett litet tag. Det mest intressanta är egentligen att lagledare Bäckström har möjlighet att hålla kvar Andersson som reserv om han väljer att plocka bort Kim Nilsson från laget till förmån för Robert Lambert.

 

PIRATERNA

Ordinarie: Daniel Davidsson 1,786

Reserv: Damian Balinski 1,000

Kommentar: Daniel Davidsson har varit elitseriens reservkung i tre omgångar. Personligen tror jag han är på ordinarie plats för att stanna – med tanke på hur Piraternas lag ser ut.

 

INDIANERNA

Ordinarie: Bjarne Pedersen 1,188

Reserv: Victor Palovaara 1,143 (ej uppnått officiellt löpande snitt)

Kommentar: Ett byte som har varit ganska väntat sedan säsongen inleddes. Palovaara har bara kört nio heat så här långt och kan få en omstart på reservplats.

 

*Fotnot: Rospiggarnas löpande snitt har inte förändrats så att ett byte mellan ordinarie förare och reserv känns aktuellt.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>