Powerranking – inför omgång 6

Ni har väl inte missat hur fel jag hade när jag tippade derbyt mellan Lejonen och Elit Vetlanda? Det var ett kasst tips, det erkänner jag alla dagar i veckan. Men på något sätt försvarar jag mig ändå med hur jämn och oförutsägbar årets upplaga av elitserien är. Och man kan faktiskt inte annat än älska när alla lag åker omkring och slår varandra. Det är precis så vi som tittar på vill ha det!

1. ELIT VETLANDA (2)

Det var länsderby och toppmöte. Allt var upplagt för en jämn batalj där det förväntades krig om varje poäng. Vad gjorde Vetlanda? De formligen körde över Lejonen och gjorde toppmötet till en i det närmaste ointressant kamp. För tillfället vet jag inte vilka som ska stoppa Vetlanda.

2. MASARNA (3)

Poäng i tre raka matcher trots att Lindbäck inte får till det? Ja, det är ganska starkt. Allas känsla är dock att just Antonio måste få till det för att Masarna ska vara att räkna med.

3. ROSPIGGARNA (4)

En förare gör inte ett lag. Men tre är tydligen tillräckligt när motståndarna inte har fullt lag. Jonsson, Doyle och Lunna levererade!

4. LEJONEN (1)

Gick det hål på luftslottet i förra omgången? Maksym Drabik är faktiskt den enda faktorn som talar emot det.

5. INDIANERNA (8)

Har ni hört historien om när storhövdingen tog med byns unga krigare på en ridtur? Det var precis vad som hände när Protasiewicz tog Milik under sina vingar i Målilla.

6. DACKARNA (5)

Motion från Målilla MK på nästa ESS-möte: Förbjud hemmamatcher!

7. SMEDERNA (6)

Smederna höll på att få en guldfavorit på fall. Men Michael Jepsen Jensen visade hur man förlorar speedwaymatcher. Två raka nollor i heat 14 och 15 får inte hända i avgörande lägen.

8. PIRATERNA (7)

Om jag var ute till sjöss och stötte på pirater skulle jag önska att de kom från Motala. Det är nämligen världens snällaste pirater. Istället för att stjäla och plundra ger de dig grejer – poäng till exempel.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>