Ett agerande värt att hylla – men hur ser kontraktet ut?

Wennerstam lånas ut till Lejonen

Kenny Wennerstam har inte fått en enda match i Vetlandas elitserielag den här säsongen och nu har alla parter kommit överens att han kör på lån i Lejonen under resten av säsongen.

Det kan givetvis tyckas vara lite konstigt att förstärka en konkurrent, precis som Vetlanda MS skriver i sitt pressmeddelande, men jag ser det på ett helt annat sätt. Wennerstam är en ung förare som behöver (och ska ha) körning i en elitserieklubb. Han är fostrad i Elit Vetlanda och har varit lika lojal mot klubben som klubben varit mot honom genom åren.

Vetlanda anser uppenbarligen inte att han är speciellt nära att ta plats i deras lag för tillfället och att då låta honom köra på annat håll är faktiskt ganska nobelt. Både mot Wennerstam som person men även för svensk speedway i allmänhet där svenska juniorer som faktiskt håller elitserieklass inte borde stå utanför högstaserien.

Jag vet inte exakt hur Wennerstams avtal med Elit Vetlanda ser ut. Men de flesta speedwayförares kontrakt är skrivet över ett år eller möjligtvis 1+1 år. Vetlanda skriver att Wennerstam kör resten av säsongen i Lejonen för att därefter återvända till Vetlanda.

Som sagt, jag hyllar den här lösningen, men det vore ju helt optimalt för Vetlanda och Wennerstam om det är så att man, i samband med utlåningen, dessutom förlängde hans kontrakt över nästa säsong.

Den här utlåningen sätter även lite press på Lejonen. Man ska nog inte förvänta sig att Gislavedsklubben ställer upp med tre svenskar i matcherna, men i mina ögon borde Kenny Wennerstam konkurrera ut Magnus Karlsson åtminstone under fem av sju veckodagar.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>