Ranking av senaste veckans nyförvärv

En vecka av transferfönstret har gått – en vecka återstår. Jag tror dock inte det kommer hända massor av fler grejer och bjuder därför på min högst personliga topplista över förarna som värvats under fönstret.

 

1. MATEUSZ SZCZEPANIAK (1,878) INDIANERNA

Snittet är kanske för högt, men formmässigt finns ingen förare (eventuellt Leon Madsen) som är i bättre form utanför elitserien just nu. Szczepaniak har kvalat in till både GP challenge i Ryssland och EM-serien och är en poängmaskin i polska förstaligan.

 

2. KENNY WENNERSTAM (0,500) LEJONEN

Wennerstam har inte fått chansen i Elit Vetlanda och lånas nu ut till Lejonen. Där blir han en nyckelförare om han bara konkurrerar ut Magnus Karlsson om den ena reservplatsen. Kenny är en förare med rejäl potential. Däremot måste han faktiskt visa att han förtjänar den här chansen nu också.

 

3. PETER KARLSSON (1,175) PIRATERNA

Speedwayens evigt blommande träd är tillbaka! I vilken form återstår kanske att se, men det man med säkerhet vet är att man får in en jäkla massa rutin och kunskap i laget.

 

4. ANDERS MELLGREN (0,500) PIRATERNA

Mellgren är ingen förare som gått in och rosat marknaden i elitseriesammanhang. Däremot har han varit med länge och jag ser ändå honom som en förstärkning gentemot Alexander Edberg.

 

5. FREDDIE ERIKSSON (0,500) ROSPIGGARNA

En 36-åring med 0,500 i snitt? Kan det vara något? Kanske. Eriksson kommer inte göra någon succé i Rospiggarna men är en förare som hittar väl runt ovalen i Roslagen.

 

6. KRZYSZTOF BUCZKOWSKI (1,615) PIRATERNA

Buczkowski är en bra elitserieförare. Men att han skulle vara rätt man att vända skutan för Piraterna tvivlar jag starkt på. Jag ser honom som en ren back up-plan ifall någon av de stora stjärnorna skulle gå sönder.

 

7. TOMASZ JEDRZEJAK (1,350) ROSPIGGARNA

37-åringen har visserligen gott med rutin från svenska banor och vet hur man tar SM-guld (fyra finns i samlingen). Men ärligt talat, vad ska Rospiggarna med honom till? Nä, det här känns sömnigt.

 

8. RUNE HOLTA (1,600) DACKARNA

Det här hade varit en klockren värvning – om året bara hade varit 2007. Nu är det tio år senare och värvningen av Holta, som visserligen är en tuffing på banan, känns väldigt förlegad. Debuten  var under all kritik och det är klart att den norske polacken kommer vara bättre än så i vissa matcher. Men om jag var dackefan hade jag inte förväntat mig några stordåd av Holta – längre.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>