Tidig powerranking – sen blir det semester!

För ovanlighetens skull tänkte jag vara ute i god tid med powerrankingen inför omgång 9. Anledningen? Jag jobbar fram till 17 idag och tar därefter semester i omkring två och en halv vecka innan jag är tillbaka igen. Hur flitigt det uppdateras här på bloggen under den perioden låter jag vara osagt. Men jag säger som Arnold i Terminator 2: I’ll be back!

 

1. ELIT VETLANDA (2)

Vad har Martin Vaculik, Szymon Wozniak, Jaroslaw Hampel, Tomas H Jonasson, Bartosz Zmarzlik, Oliver Berntzon och Jonas Davidsson gemensamt? En av sakerna är iallafall att alla stod för omkörningar hemma mot Smederna. Ni vet på den där banan där det aldrig är några omkörningar.

2. MASARNA (1)

Skillnaden mellan ett Masarna med eller utan Tai Woffinden är brutal!

3. LEJONEN (6)

Hans Andersen kraschade svårt i England och jag önskar honom all lycka i tillkvicknandet. Det lär även Lejonen göra även om man denna gång ersatte honom med riders replacement på ett lyckat sätt.

4. DACKARNA (5)

Det är knappast Holta-effekten som gör det. Men två segrar på två dagar och ett lyft i tabellen är precis vad Målillas stolthet behöver. Det kan ge åtminstone lite arbetsro framöver.

5. SMEDERNA (3)

Två förluster på lika många dagar är tungt, speciellt att tappa matchen mot Dackarna på de två sista heaten. Efter matchen i Vetlanda var lagkaptenen Michael Jepsen Jensen och lagledaren Jerker Eriksson i en hyfsat livlig diskussion. ”Vi har en lagkapten som vill vinna matcher, det tackar man inte nej till i dagens speedway”, var Erikssons kommentar till det hela.

6. INDIANERNA (8)

Publiken sviker Sannahed. Baserat på alla turer hela vintern kan jag förstå det. Men personerna som arbetar allra närmast laget gör faktiskt ett jobb som förtjänar ett betydligt bättre öde än folktomma vallar runt banan.

7. PIRATERNA (7)

Det är inte enkelt att möta en pånyttfödd Holder på reservplats så klart. Men faktum är att Lejonens andra reserv, Kenny Wennerstam, tog lika många poäng som Piraternas reservpar. Det håller förstås inte.

8. ROSPIGGARNA (4)

Från SM-guld till jumbo i elitserien är en tung smäll. Jason Doyle måste tillbaka från och om inte det sker på en överskådlig tid måste Tomasz Jedrzejak leverera direkt, vilket jag tvivlar på. Tunga tider i Roslagen.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>