Powerranking inför omgång 10 – en enda stor hyllning till PK

Tillbaka från semester och rakt in i ett hett (?) länsderby och toppmöte mellan Elit Vetlanda och Lejonen. Här är powerrankingen inför den kommande omgången i elitserien!

 

1. ELIT VETLANDA (1)

Vetlanda kör för förstaplatsen i tabellen och för att hålla raden med hemmasegrar intakt. Jag vågar nästan lova att de kommer lyckas med båda.

2. LEJONEN (3)

Holder och Hans Andersen är utanför laget som åker till Vetlanda. Budgetlag, skriker vissa. Jag tror dock att Anders Fröjd är inne på rätt linje här. Svenskarna han tagit ut har haft Vetlanda som hemmabana och det finns inte mycket som säger att de relativt gröna utländska förarna som kör för Lejonen den här veckan gör det sämre än de rutinerade som nästan förlorat på förhand i Vetlanda.

3. MASARNA (2)

Jag håller fortfarande Masarna som en het kandidat att köra final den här säsongen. För deras egen del får man dock hoppas att de undviker Peter Karlsson på vägen dit.

4. DACKARNA (4)

Ny tung derbyförlust. Men det finns mycket att glädjas åt i Målilla ändå. 5 263 är den här säsongens bästa publiksiffra i hela elitserien!

5. SMEDERNA (5)

Är världens hetaste speedwayförare lettländare? Andzejs Lebedevs levererar något enormt överallt just nu och lär ge Eskilstuna rejält hopp om slutspel!

6. PIRATERNA (7)

Motala var öde och tomt, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet. Peter Karlsson sade: ”Piratvinst, bli till!” Och Piratvinsten blev till. Messias har landat i Motala!

7. INDIANERNA (6)

Slutspelet känns långt borta från ett tappert kämpande Indianerna. Min känsla är också att det till slut är de som trillar ner på den förödande åttondeplatsen om Rospiggarna tänker ta sig i kragen.

8. ROSPIGGARNA (8)

Regerande svenska mästaren är i kris. En sak är säker: Tomasz Jedrzejak kommer inte ta Hallstavik-laget ur den krisen.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>