Powerranking inför omgång 11

Saker börjar ställas på sin spets med bara fåtalet omgångar kvar av elitserien. Några lag kan mer eller mindre pusta ut i tabellens övre skikt, men i botten lär det bli en stenhård kamp in till målsnöret om vilka som kör slutspel och vilka som tvingas hamna sist i en superjämn tabell. Här är min ranking över hur starka lagen känns just för tillfället.

 

1. ELIT VETLANDA (1)

Lejonen kom till Vetlanda och ”testade” – Vetlanda levererade. Mötet lagen emellan blev återigen en uppvisning där Gislavedslaget såg ut som statister. Då ska man komma ihåg att det inte bara handlade om länsderby, utan även toppmötet. Det är imponerande av Vetlanda!

2. MASARNA (3)

Tai var medioker, Pawlicki skadad och Kim Nilsson ersattes med Riders replacement. Ändå vann de glada masarna med hela 54–36 och det säger en hel del om hur farliga Bäckströms gubbar är för tillfället.

3. LEJONEN (2)

Lejonen är det lag som imponerat allra mest på mig så här långt den här säsongen. Men att två viktiga kuggar (Andersen och Holder), enligt mina uppgifter, ber om att inte behöva bli uttagna till bortamatchen mot Vetlanda, är ett riktigt svaghetstecken. Piotr Pawlicki gjorde det superbt, men att han inte blev intoppad trots lägen för det under i princip hela matchen säger väl även lite om hur Lejonledningen såg på den här matchen. Deras förlust kan man tycka, men jag tycker synd om de tillresta Lejonsupportrarna.

4. DACKARNA (4)

Peter Karlsson var förra powerrankingens kung efter att ha dominerat för Piraterna. Den här veckan är det Kung Holta som är tillbaka! 17 poäng på 6 heat från nyförvärvet som jag kallade sömnigt för ett litet tag sedan. Det är bara applådera åt veteranerna och konstatera att speedwayens framtid ser….. en aning gammal ut.

5. PIRATERNA (6)

Tung förlust i Hallstavik senast och i helgen blev legendaren Greg Hancock axelskadad. Men jag tycker mig ändå se en uppåtgående formkurva i det här Piratlaget. Kildemand har varit lite sur för att han inte får köra och det ska bli ruggigt intressant att se om den formstarke dansken kommer tillbaka till Piraterna och levererar eller fallerar – känns faktiskt som ett 50/50-läge där.

6. SMEDERNA (5)

Om man får ner sin lagkapten och tilltänkta stjärna (i det här fallet Michael Jepsen Jensen) på reservplats förväntar man sig lite mer än fyra poäng på tre heat. Det krävs ingen Einstein för att förstå att det blir svårt att vinna matcher då.

7. ROSPIGGARNA (7)

Är fjolårets suveräner tillbaka eller var det ett dödsryck vi fick se mot Piraterna? Jag vet faktiskt inte utan konstaterar bara att Jason Doyle är världens bästa förare om man ser till presterande över samtliga ligor och tävlingar.

8. INDIANERNA (7)

Indianerna har imponerat på mig och tre av fyra poäng mot guldtippade Dackarna lär ingen Kumlabo klaga på egentligen. Men nu tyder ändå precis allting på att Indianerna hamnar sist i den här tabellen ändå. Åkmässigt är de för bra för att åka ur elitserien, men alla som följer speedway undrar förstås hur det ser ut med ekonomin bakom själva åkandet.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>