Piraterna-Elit Vetlanda – tipset i detalj

Ny vecka, ny tisdag och ny speedwayomgång. Som jag ser det är Piraterna på bortaplan den svåraste matchen Elit Vetlanda kört sedan de mötte Masarna borta i andra omgången. Jag tror Piraternas desperata jakt på poäng lönar sig den här gången och att det blir en härlig kamp om vilket av lagen som tar med sig bonuspoängen. Om tipset ovan faller in innebär det omkörning, gissningsvis mellan Iversen och Zmarzlik, om bonuspoängen.

Hur kommer jag fram till att Piraterna vinner den här gången då?

Jo, trots skada på Greg Hancock har Piraterna ett mycket bättre och jämnare lag nu än när de var i Vetlanda tidigare under säsongen. Kildemand är tillbaka efter petning och hur han kör kommer avgöra mycket. Reservparet, eller rättare sagt Kung PK, kan också avgöra till Piraternas fördel.

I Vetlandas lag finns, trots serieledning och utklassning i toppmötet mot Lejonen senast, en del frågetecken. Jag tycker inte Vaculik levererar vad han borde och har faktiskt överglänsts av Wozniak flera gånger nu.

Övriga ordinarie förare är inte mycket att säga om. Det känns stabilt och det ska bli kul och intressant att se vad Jonas Davidsson kan betyda för Vetlanda i just Motala.

På reservplatsen är det återigen läge att sätta frågetecken för Vetlanda. THJ och Vispen kan lika gärna leverera stort som falla platt.

I slutändan: Jag är säker på att det blir en riktigt intressant match i Motala ikväll!

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>