Powerranking – inför omgång 12

Tre omgångar kvar av grundserien och jag tycker man går som på nålar inför varje omgång nu. I toppen tycker jag man har en aning om vad som kommer hända men botten är en helt annan sak och kampen i slutomgångarna om slutspelsplatserna samt att undvika nedflyttningsplatserna är på väg att bli episk!

 

1. ELIT VETLANDA (1)

Det här laget går från klarhet till klarhet. De har utklassat flera lag på hemmaplan och tagit flera fina skalper på bortaoval. Men jag håller krysset i Motala som den absolut starkaste insatsen den här säsongen. Man var en man kort men var ändå på vippen att plocka med sig samtliga poäng hem till Vetlanda. Starkt är bara förnamnet!

2. MASARNA (2)

Vingklippta men absolut inte frånåkta. Masarnas insats i Hallstavik var precis lika imponerande som Vetlandas i Motala. Stefan Bäckström har ett angenämt problem för sig framöver för han har många förare som vill vara med och slåss om en plats i sjuan.

3. LEJONEN (3)

Såg ni Chris Holder! Han körde som… Chris Holder ska köra! Även om jag hatar att erkänna det (för jag står inte riktigt bakom uttagningen) så kanske det var rätt melodi av Fröjd att ställa över honom i Vetlanda efter allt.

4. DACKARNA (4)

It’s magic! (Maciej Janowski). Det räcker nästan så. Polacken är i magisk form!

5. SMEDERNA (6)

Man brottas med en del problem i Eskilstuna eftersom viktige Laguta inte får ersättas innan en fallande dom har kommit (även om reglerna säger annorlunda i Polen). Hur som helst, att ha kryss i paus i Målilla var starkt – därför blir det ett litet lyft den här veckan.

6. PIRATERNA (5)

Jag vet att det har kastats mycket skit på Piraterna efter att bara ha fått kryss hemma mot Vetlanda. Jag tycker dock att insatsen från Andersson Skills mannar var okej, inte mer inte mindre. Men några saker kan vi konstatera: Kildemand kan inte gå in och ersätta Hancock rakt av och hur mycket jag än gillar legendaren Peter Karlsson så blev det lite tuffare den här gången.

7. ROSPIGGARNA (7)

Andreas Jonasson… nja. Jacob Thorssell… nja. Jason Doyle… ja! Nike Lunna….ja! Timo Lahti? Suck. Ojämnt lag är bara förnamnet.

8. INDIANERNA (8)

Jag håller kvar Kumlagänget på sistaplatsen. Men jag imponerades av dem den här veckan. De körde tio kryss-heat i Gislaved men hade inte föraren som kunde gå in och vända på saker och ting. Matchen hemma mot Piraterna på tisdag är verkligen blytung!

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>