Vetlanda-Rospiggarna – Sent tips i detalj

Jaha, då var det tisdag igen och dags för ny match. Regerande svenska mästaren Rospiggarna är i Vetlanda och ska försöka stoppa den lagmaskin som Vetlanda faktiskt varit den här säsongen, inte minst på hemmaplan.

Lyckas de?

Troligtvis inte.

I min genomgång av lagen och heatschemat har jag kommit fram till hemmaseger med 50–40, precis som kollega Fredrik tippade i dagens tidning.

Egentligen är tipset inte så mycket att orda om utan siffrorna ovan talar för sig själv. THJ kommer ha en bra kväll som den starkaste reserven på banan. Filip Hjelmland fick en något enklare (jag säger inte lätt) resa när Rospiggarna tvingades slänga in Freddie Eriksson istället för Porsing. Utan att på något sätt vara skadeglad mot Porsing tycker jag rättvisa är skipad i och med att Rospiggarna då anmäler tre svenskar till matchen.

Kollar man gästernas lag kan jag inte riktigt säga att jag planerade att ha noll poäng på Jacob Thorssell. Han hittar givetvis runt riktigt bra på ovalen i Vetlanda, men man ska komma ihåg att han i sina två första heat möter idel världsstjärnor samt Jonas Davidsson som ju är en stjärna just i Vetlanda. Senare i tävlingen säger jag inte att det är rätt att plocka bort Thorssell, men eftersom toppningsmöjlighet fanns vid scenariot ovan måste nästan Teurnberg satsa på de kort som levererat poäng. Att Jason Doyle, Max Fricke och inte minst Andreas Jonsson (har satt banrekord vid några tillfällen) kör bra i Vetlanda vet vi.

Till sist vill jag höja ett litet varningens finger för Nike Lunna. Jag vet bara inte åt vilket håll. Att den unge finnen har imponerat den här säsongen vet vi, men hur fungerar han som motståndare i Vetlanda. Det vet ingen. Det kan bli fågel eller fisk för Nike Lunna ikväll.

Solen skiner, det är varmt. Om några timmar kör vi!

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>