Powerranking – mitt i uppehållet

Inga matcher i elitserien den här veckan, men det betyder inte att det inte händer grejer. Och för att stilla abstinensen mitt i uppehållet bjuder jag ändå på en liten powerranking, som en liten bonus.

 

1. ELIT VETLANDA (1)

Skador på Oliver Berntzon och Martin Vaculik borde sänka ett lag. Men inte Vetlanda. Den bredd laget visar upp den här säsongen är helt otrolig – och sist men inte minst. Filip Hjelmland borde ha kört elitseriematcher hela den här säsongen!

2. MASARNA (2)

Masarna är inte bara ett fruktansvärt bra lag. De jobbar även långsiktigt. Stefan Bäckström är den ledare som använt allra flest svenskar i sina laguppställningar den här säsongen. Han har ligans bästa svensk i Linus Sundström men vågar även testa oprövade kort. Riktigt kul att se Emil Millberg gå in och få sina fyra heat – och dessutom plocka två poäng! Bra Masarna!

3. LEJONEN (3)

Lejonen är årets stora utropstecken, det ska de ha! Men på tal om svenska förare. I förlustmatchen mot Smederna kördes det inte in en enda svenskpoäng för Lejonen…

4. DACKARNA (4)

Att bli överkörd i Avesta behöver faktiskt inte betyda så värst mycket. Men jag börjar undra när Kråka ska få ut mycket mer av flera förare den här säsongen. Visst att Magic Janowski var magsjuk, men har det inte varit så länge nu att det endast är en eller två förare som verkligen levererar?

5. SMEDERNA (5)

När jag pratade med Smedledaren Jerker Eriksson inför säsongen menade jag att de inte borde ha några problem att undvika sistaplatsen i serien. Han svarade: ”Men vi lär väl sikta betydligt högre än så?”. Jerker fick rätt. Smederna är definitivt ett lag för slutspel – och väl där kan de mycket väl bli en joker.

6. INDIANERNA (8)

Indianerna måste ha elitseriens i särklass billigaste lag. Men betyder det att de har det sämsta laget? Bevisligen inte. Kanske kan Kumlagängets säsong ge en och annan funderare till ledare som ska bygga lag inför säsongen 2018.

7. PIRATERNA (6)

Greg Hancock är skadad och uppges vara borta säsongen ut. Så varför ersätter inte Piraterna honom? Kan det vara så att stålarna är slut? Inte konstigt i så fall, med tanke på deras laguppställning. Inget fel i det – men man kan väl lugnt konstatera att det i så fall var ganska dåligt investerade pengar?

8. ROSPIGGARNA (8)

Till att börja med: Jag gillar verkligen Nick Morris – på precis samma sätt som jag gillar Max Fricke. Men att Morris skulle gå in och vända den dystra skuta som Rospiggarna utvecklats till – nej, det ser jag inte hända.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>