Elit Vetlanda-Masarna – tipset i detalj

Toppmöte mellan ligans utan tvekan bästa lag. Jag tror att Elit Vetlanda är för starka på sin hemmaplan för att Masarna ska kunna hindra dem från att köra hem seriesegern – däremot tror jag det blir så pass jämnt att gästerna tar med sig bonuspoängen hem (49–41 till Masarna senast).

Kollar man på hemmalaget så såg både Martin Vaculik och Bartosz Zmarzlik riktigt bra ut i Målilla i lördags. Wozniak, Hampel och Davidsson är riktigt bra i Vetlanda, men jag sätter ett stort frågetecken för vad Jaroslaw Hampel höll på med i Polen under måndagskvällen då det kördes en slags individuell Ekstraliga-tävling bland seriens snittmässigt bästa förare. Hampel tog fem raka nollor!

På reserven ser jag ett litet övertag för Jonasson och Hjelmland mot Millberg och Czaja. Artur Czaja har gjort det otroligt bra för Masarna den här säsongen men jag är lite osäker på om den unge polacken någonsin varit i Vetlanda och kört förut. Som vi vet passar den banan långt ifrån alla gästande förare. Att Filip Hjelmland, som visserligen ser ut att vara i strålande form, skulle göra en likadan succé som senast håller jag inte riktigt som troligt. Men några poäng borde det ändå bli för honom och 3+3 som i tipset ovan, är förstås mer än godkänt som jag ser det.

På ordinarie plats i Masarna känns det faktiskt som det kan gå precis hur som helst. Alla fem förare är tillräckligt duktiga för att lämna Vetlanda med tvåsiffrigt, men min gissning är att endast Woffinden gör det med tanke på att han kan banan utan och innan (även om han själv tycker att han inte var tillräckligt bra på den). Lindbäck och Sundströms insatser i Vetlanda brukar variera kraftigt och enda gången (tror jag) jag sett Pawlicki köra i Vetlanda gick det inget vidare. Robert Lambert är, vad jag vet, helt färsk på banan.

Alltså: 47-43. Det är ett resultat som jag tror att båda lagen är hyfsat nöjda med.

2 kommentarer på “Elit Vetlanda-Masarna – tipset i detalj

 1. Läste en krönika på masarnas hemsida där Roland Bärtilsson skriver

  – Ledarna måste fokusera på nästa heat. Inte gå i klinch med domaren. Så var fallet i Vetlanda. I det här fallet fick Bäckström följa slutheaten från läktarplats

  Blev Bäckström verkligen ”utvisad”, från depån? Eller vad hände?

  • mm
   Oskar Mörnefält sade:

   Hej Fredrik! Det där missade jag helt och hållet. Vet ej vad det skulle ha varit för heller. Bäckström satt i sin bil i depån efter matchen och nickade glatt åt mig iallafall, så det känns inte som att han var allt för upprörd.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>