The final countdown – så här slutar elitserien

Nästa tisdag körs sista omgången av grundserien i elitserien och det som de flesta följer med spänd förväntan är förstås vilket lag som ska hamna på sista platsen och trilla ur högsta serien (om nu någon gör det).

Jag har tittat på matcherna som utspelar sig nästa tisdag för att få fram en sluttabell och här har ni facit:

 

SMEDERNA-ROSPIGGARNA

Senaste mötet: Seger med 52–38 för Rospiggarna.

Smederna: Har hanterat sin hemmabana på ett ganska bra sätt den här säsongen och vunnit fyra av sex hemmamatcher så här långt.

Rospiggarna: Det känns som att Piggarna skärpt till sig när läget blev som skarpast. Men deras bortafacit är en mörk historia. Endast en seger på sex försök så här långt.

Så slutar det: Seger för Smederna, bonuspoäng till Rospiggarna.

 

MASARNA-LEJONEN

Senaste mötet: Seger för Lejonen med 47–43.

Masarna: Har krossat allt motstånd (Vetlanda var närmast med åtta poängs förlust) på hemmaplan den här säsongen och jag kan faktiskt inte hitta något som talar för något annat än att det blir samma visa mot Lejonen.

Lejonen: Motivation slår klass, heter det ju. Lejonen har betydligt mer att köra för än Masarna men jag måste faktiskt ifrågasätta Lejonens motivation i de senaste matcherna. Ingen kan ta ifrån dem att de är årets positiva överraskning i elitserien, men kör man inte bättre än under de senaste matcherna lär det bli ett kort slutspel för Gislavedsgänget.

Så slutar det: Seger och bonuspoäng för Masarna.

 

INDIANERNA-VETLANDA

Senaste mötet: Seger för Vetlanda med 52–38.

Indianerna: Kör för att hänga kvar i elitserien och behöver inte bara besegra seriesegraren utan behöver även hjälp av andra resultat. Även om det skulle sluta med degradering för Peter Johansson och hans mannar vill jag ändå ge dem beröm för den här säsongen. De har rett ut den och fullföljt den, något många var oroliga för inför den här säsongen.

Vetlanda: Min känsla är att just Kumla är en av banorna där Vetlanda haft det som allra tuffast i flera säsonger. Nu är måhända inte Indianerna vad de har varit, men hjärnspöken sitter lätt kvar hos förare som varit där tidigare och underpresterat. Vetlanda vill säkert avsluta grundserien med ännu en seger , men rent tekniskt vore det förstås dumt att låta förare höja sina snitt i en, för dem, betydelselös match. Jag tror att Vetlanda kommer testa mycket under den här matchen: Oliver Berntzon efter sitt nyckelbensbrott till exempel. Likaså tror jag inte vi får se exempelvis halvskadade Szymon Wozniak i den här matchen. Jag kan faktiskt tänka mig att Vetlanda släpper in Tobiasz Musielak och kanske till och med Alexander Woentin i den här matchen.

Så slutar det: Seger för Indianerna, bonuspoängen till Vetlanda.

 

DACKARNA-PIRATERNA

Senaste mötet: Seger för Dackarna med 51–39.

Dackarna: Trots svajiga resultat får jag känslan av att Dackarna verkligen är på gång. Jag tror att Mikael Kråka Karlsson har samma känsla och lär inte vilja tappa den inför slutspelet. Trots att det känns tämligen säkert att Dackarna slutar trea tror jag ändå de gasar för fullt i den här matchen.

Piraterna: Det verkar bråkas om både det ena och det andra i Motala. Lagledaren Stefan Andersson Skill har efter flera matcher i rad gått hårt åt många av sina förare och anklagat dem för lite av varje. Storlaget Piraterna är i kris och jag ser faktiskt inte hur det plötsligt skulle vända på bara en vecka.

Så slutar det: Seger och bonuspoäng för Dackarna.

 

Om tipsen stämmer skulle det ge följande sluttabell:

  1. ELIT VETLANDA 28 POÄNG
  2. MASARNA 24 POÄNG
  3. DACKARNA 21 POÄNG
  4. LEJONEN 18 POÄNG
  5. SMEDERNA 15 POÄNG
  6. ROSPIGGARNA 13 POÄNG
  7. INDIANERNA 11 POÄNG
  8. PIRATERNA 10 POÄNG

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>