Säsongens sista powerranking!

Vi är framme vid omgång 14 i elitserien och den första tanken som slår mig är; oj, vad fort det gick! Hittills har det varit en säsong som bjudit på mängder av skrällar och flera fina matcher och man får väl hålla en liten tumme för att det bästa ändå väntar i slutspelet. Hur som helst, slutomgången lär bli något utöver det vanliga eftersom otroligt mycket står på spel för några av lagen. Så här rankar jag lagen i elitserien inför sista omgången.

 

1. ELIT VETLANDA (1)

Seriesegern talar egentligen sitt tydliga språk. Vetlanda har varit det genomgående starkaste laget den här säsongen och som jag konstaterade redan på försommaren: Elit Vetlanda ser ut som en given guldkandidat!

2. MASARNA (2)

Jag har svårt att dra några större växlar av att Masarna föll rejält i Vetlanda utan Tai Woffinden i laget. Masarna är starka – inte minst på sin hemmabana och lär, precis som Vetlanda, inte bli roliga att få på sin lott i semifinalen.

3. DACKARNA (4)

Dackarna har tagit stora kliv under säsongen och har, trots lite svajiga resultat, en uppåtgående formkurva. Jag sätter fortfarande vissa frågetecken för deras hemmabana i Målilla som inte fullt ut är just en ”hemmabana” utan en racingoval där alla verkar trivas. Där har man ett stort minus gentemot övriga guldkandidater.

4. SMEDERNA (5)

Leon Madsen kommer in och förstärker laget inför slutomgången, även om Jerker Erikssons uttalanden skvallrar om att han inte har några megaförväntningar på dansken. Jag håller Smederna som en riktig dark horse i slutspelet. På rätt dag har Smederna kapacitet att slå vilket lag som helst.

5. ROSPIGGARNA (8)

Efter många om och men är det dags att ge regerande mästaren lite kärlek. Maskinen har puttrat igång och det hela känns så mycket mer stabilare än vad det gjorde för bara någon månad sedan. Rospiggarna och Piraterna har befunnit sig i liknande lägen under stora delar av den här säsongen. Men medan Stefan Andersson Skill i Piraterna kritiserat sina förare känns det som Micke Teurnberg suttit lugn i båten och fortsatt tro på det han gjorde inför säsongen. Det kan vara nyckeln till att skutan har vänt.

6. LEJONEN (3)

Lejonen anklagas för att inte ha gett allt de har i de senaste matcherna. För Gislavedlagets skull får man väl nästan hoppas att det är så, för om Lejonen verkligen har gått för att vinna allt de ställt upp med – ja, då är årets positiva överraskning inte så mycket att skryta med längre när det kommer till slutspelet. Efter en så bra säsong som Lejonen haft vore det faktiskt en mindre flopp om de viker ned sig i slutspelet.

7. INDIANERNA (6)

Indianerna, med Peter Johansson i spetsen, har arbetat i motvind hela säsongen men gjort det förbannat bra. Nu hänger allt på sista omgången där Indianerna måste besegra Vetlanda samtidigt som Piraterna faller mot Dackarna. Jag ser det inte som alls omöjligt även om alla de skador som Kumlalaget har för tillfället bör oroa alla Indianfans. Anders Thomsen går in i laget inför sista omgången. Men nja.., han är en okej förare men knappast den som kommer rädda kvar Indianerna i elitserien.

8. PIRATERNA (7)

Jag tror (och hoppas) att vi får se Greg Hancock i Piratvästen i sista omgången när de möter Dackarna borta. Men Piraterna är ett så pass trasigt lag att jag ändå inte tror att de rår på Dackarna som kör för tredjeplatsen och fördelen att välja motståndare i kvartsfinalen. Piraterna måste givetvis göra vad de kan, men jag tror nog att Andersson Skills tankar och funderingar ligger mer i Kumla (Indianerna-Vetlanda) än vad han tror på sitt eget lag.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>