Tankar inför kvartsfinalerna

SM-slutspelet är här och jag ser väldigt mycket fram emot kvällens kvartsfinaler. Jag har vridit och vänt på laguppställningarna och förutsättningarna hit och dit. Jag vet inte om det har gjort mig så mycket klokare mer än att jag har insett att det kommer bli väldigt små marginaler som avgör vilka två lag som avancerar till semifinal.

 

ESKILSTUNA SMEDERNA-DACKARNA

Smederna: 1) Matej Zagar, 2) Pontus Aspgren, 3) Grzegorz Walasek, 4) Mikkel Michelsen, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Michael Jepsen Jensen, 7) Linus Eklöf.

Ledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl.

Dackarna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Peter Ljung, 3) Patryk Dudek, 4) Rune Holta, 5) Maciej Janowski, 6) Joel Kling, 7) Mads Korneliussen.

Ledare: Mikael Karlsson, Patrik Hag.

Analys: Tittar man på laguppställningarna förare för förare kan jag inte låta bli att tycka att det är fördel Dackarna. Men Zagar är för det mesta väldigt bra, Lebedevs är ”in the zone” och Pontus Aspgren håller jag som en av de mest underskattade svenska förarna vi har. Smederna är riktigt bra i Eskilstuna och jag tror att de åtminstone tar hem match 1. Problemet är ju bara att det väntar en returmatch i Målilla om en vecka. Min oerhört diplomatiska tippning är att matchen kommer vara helt öppen efter kvällens omgång och att Dackarnas hantering av sin egen hemmabana blir helt avgörande.

Kvällens tips: 46-44.

 

LEJONEN-ROSPIGGARNA

Lejonen: 1) Piotr Pawlicki, 2) Maksym Drabik, 3) Chris Holder, 4) Mattias Törnblom, 5) Hans Andersen, 6) Rohan Tungate, 7) Magnus Karlsson.

Ledare: Anders Fröjd.

Rospiggarna: 1) Jason Doyle, 2) Nick Morris, 3) Andreas Jonsson, 4) Jacob Thorssell, 5) Timo Lahti, 6) Nike Lunna, 7) Nicklas Porsing.

Ledare: Mikael Teurnberg.

Analys: Det är givetvis läge att sätta frågetecken för annars så duktige Piotr Pawlicki som åkt på mängder av smällar senaste tiden. Frågetecken sätter jag också för Rohan Tungate som den här säsongen inte använts vid en enda hemmamatch av lagledare Fröjd. Han har ju en jätteviktig uppgift på reservplats och även om jag tar för givet att han varit i Gislaved och tränat är det en position som inte får fallera om Lejonen ska få med sig ett bra resultat ikväll. I Rospiggarna har det svajat rejält den här säsongen och om inte minnet sviker mig brukar Jacob Thorssell ha ganska jobbigt i just Gislaved. Jag sätter även vissa frågetecken för Morris, Jonsson och Lahti. Trots det har jag en magkänsla som säger att Rospiggarna vinner redan ikväll och att de sedan kör över Lejonen på sin hemmabana om en vecka.

Kvällens tips: 43-47.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>