Så här slutar kvartsfinalerna – kanske…

Vi går in i vecka två av SM-slutspelet och under tisdagskvällen ska det avgöras vilka som joinar Vetlanda och Masarna i semifinalen. Här är min lilla hobbyanalys inför de avgörande kvartsfinalmatcherna.

 

DACKARNA–ESKILSTUNA SMEDERNA (44–46)

Dackarna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Peter Ljung, 3) Patryk Dudek, 4) Rune Holta, 5) Maciej Janowski, 6) Mads Korneliussen, 7) Joel Kling.

Ledare: Mikael Karlsson, Patrik Hag.

Smederna: 1) Leon Madsen, 2) Mikkel Michelsen, 3) Andzejs Lebedevs, 4) Michael Jepsen Jensen, 5) Matej Zagar, 6) Linus Eklöf, 7) Pontus Aspgren.

Ledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl.

Analys: Resultatmässigt är det förstås klar fördel för Dackarna inför avgörandet. Att hämta in två poäng på sin hemmaplan ska egentligen inte vara några problem. Men så är det ju just det här med Dackarna och hemmaplan. Peter Ljung måste verkligen steppa upp nu, Holta måste visa lite gamla takter och Korneliussen måste leverera på reservplats. Övriga förare ser jag ingen anledning att sätta några frågetecken alls för. I Smederna kommer Leon Madsen in i laget som en välbekant joker. Men jag tror att förare två och fyra, Madsens landsmän Michelsen och Jepsen Jensen, är lite för svaga för att rubba Dackarna. Jag väntar mig en relativt jämn match i 7-8 heat, där Dackarna drar ifrån rejält mot slutet av matchen och fixar semifinalplatsen.

Tips: 51–39.

 

ROSPIGGARNA-LEJONEN (42–48)

Rospiggarna: 1) Jason Doyle, 2) Nick Morris, 3) Andreas Jonsson, 4) Nicklas Porsing, 5) Timo Lahti, 6) Jacob Thorssell, 7) Freddie Eriksson.

Ledare: Mikael Teurnberg.

Lejonen: 1) Piotr Pawlicki, 2) Maksym Drabik, 3) Hans Andersen, 4) Rohan Tungate, 5) Chris Holder, 6) Magnus Karlsson, 7) Mathias Törnblom.

Ledare: Anders Fröjd.

Analys: Det är svårt att inte lida en aning med Rospiggarna och alla deras skadebekymmer den här säsongen. Kvartsfinalen i Gislaved för en vecka sedan var knappast ett undantag. Nike Lunna är borta resten av säsongen, men glädjande nog verkar det som att Nick Morris är redo att köra igen. Även om Teurnberg säkerligen hade störst fokus på hur hans förare mådde efter första matchen tror jag ändå han stod där nere i Gislaved och kände att han kunde knyta näven i byxfickan och glädjas så smått över ett, efter omständigheterna, ganska bra resultat. Att förlora på bortaplan i ett slutspel med sex poäng är inte i närheten av någon katastrof och jag tror både Lejon och Piggar tycker att det är viss fördel för Rospiggarna inför avgörandet. Det tror jag med, jag vågar till och med sätta en ganska rejäl slant på att det är Rospiggarna och inte Lejonen som kör semifinal. Jacob Thorssell borde bli en avgörande faktor på reservplats för Rospiggarna och lär användas flitigt under matchen.

Tips: 53–37.

 

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>