Hur resonerar Vetlanda kring slutspelsvalet?

Under tisdagskvällen ska det avgöras om Dackarna eller Smederna, samt Lejonen eller Rospiggarna, tar sig till slutspel.

Efter att dammet (eller regnet?) lagt sig i Målilla och Hallstavik ska Vetlanda välja ett av de två avancerande lagen som sin motståndare i semifinalen nästa vecka, medan Masarna snällt får ta sig an det lag som Vetlanda inte väljer.

 

Till att börja med kan jag inte tänka mig att Vetlanda under några omständigheter väljer att möta Dackarna i semifinal. Både i Vetlanda och Målilla går folk (klubbfolk?) runt och håller tummarna för att den där drömfinalen någon gång ska bli sann.

Men om Smederna slår ut Dackarna då?

Elit Vetlanda har slagit alla fyra kvartsfinallag med god marginal på hemmaplan den här säsongen. Men på bortaplan blev det förlust mot Smederna i en match där Vetlanda kom igång sent och var nära att rädda poäng ändå. Men en förlust är en förlust, och jag tror att den inger en sådan respekt hos Vetlandalägret att de inte väljer Smederna – även om de skulle vara tillgängliga.

Så med mitt resonemang kommer alltså Vetlanda välja segraren mellan Lejonen och Rospiggarna hur det mötet än slutar. Jo, jag tror faktiskt det blir så. Samtidigt är jag relativt säker på att Micke Wirebrand och Fredrik Staaf håller en liten tumme för att Lejonen avancerar. Vetlanda har nämligen inte varit i närheten av att förlora mot Lejonen under Gislavedlagets nuvarande sejour i elitserien och den här säsongen har det blivit två väldigt komfortabla Vetlandasegrar mot dem. Dessutom lär man vara sugna på att marknadsföra semifinalen som länsderby – något som kanske kan locka någon extra åskådare.

Men vi får snällt vänta och se – vid 21.00-tiden ikväll har vi svaren, både på vilka lag som är i semifinal och vilket lag Vetlanda väljer att möta.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>