Tankar inför semifinal 2 – och lite Hampel

Regnet strilar ner. Och det är dags att avgöra semifinalerna.

De senaste väderrapporterna jag sett säger ändå att det ska sluta regna framåt 19-20 ikväll i Vetlanda och eftersom man skyddat banan med presenning under dagen är åtminstone jag hoppfull om att det ändå blir match.

Vetlanda har 46-44 att gå på inför avgörandet och på hemmaplan ska de inte släppa det, även om jag håller med Rospiggarnas Mikael Teurnberg om att precis allting kan hända i speedway. Jobbet ska göras, men det ska väldigt mycket till om inte Vetlanda lyckas göra tillräckligt för att ro i hamn detta.

Smederna sitter i en ännu bättre sits efter den fullständiga krossen av Masarna i Avesta igår. 52-38 är ett så sjukt bra resultat för Eskilstunalaget och jag får förstås skämmas eftersom jag tippades Masvinst med hela 20 poäng. Masarna kommer vara desperata i Eskilstuna ikväll, men att de skulle kunna vända det här – när Smederna dessutom kan toppa sig ifatt om det behövs – nej, det ser jag inga som helst möjligheter till.

 

Under dagen meddelade Elit Vetlanda att Filip Hjelmland får lämna sin plats i matchtruppen till fördel för Oliver Berntzon. Tråkigt för Hjelmland förstås, men det hade varit snudd på tjänstefel att hålla Berntzon utanför matchtruppen efter hans fina insats i Hallstavik igår.

I den här krönikan gick jag på lagkaptenen Jaroslaw Hampel en del efter en ny blygsam insats, något alla inte varit helt nöjda med. Jag köper allas åsikter, men låt också ha folk åsikter om laguttagningarna och allt annat. Diskussioner är givande och att det snackas speedway överhuvudtaget är bara bra för alla som vill sportens bästa.

Angående den där krönikan inser jag förstås att det är en aning överdrivet och snudd på orealistiskt att Vetlanda skulle ställa över Hampel. För det första skulle det inte fungera rent snittmässigt eftersom då Grzegorz Zengota skulle behöva komma in i laget. Dessutom vet jag precis vad en Hampel i sin ordinarie form presterar i Vetlanda.

Det jag främst vill peka på med krönikan är att Jaroslaw Hampel har en hel del att bevisa och att det är dags för lagledningen att sätta ned foten på ett eller annat sätt. Visst, Hampel är inte känd för att tycka om banan i Hallstavik – men det var faktiskt ett bra tag sedan har levererade på riktigt i Vetlanda-västen nu.

1 poäng på 3 heat borta mot Rospiggarna.

2 poäng på 4 heat borta mot Indianerna.

5 poäng på 4 heat hemma mot Masarna.

7 poäng på 4 heat hemma mot Rospiggarna.

4 poäng på 4 heat borta mot Piraterna.

Ett snitt på 1,000 sett över de fem senaste matcherna alltså. Hampels ingångssnitt och normala nivå är ju faktiskt det dubbla.

Men visst, ikväll kanske det smäller till. Han kanske plockar tvåsiffrigt och blir den ledare för laget som han ska vara – även på banan. För ska Vetlanda gå hela vägen, alltså till guldet, då behövs det bättre körning än på senaste tiden från Jaroslaw Hampel.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>